Toroczkai: Ásotthalom a passzív helyzetbe került Országgyűlésnek üzent

Az intézkedés-csomagjának nyugat-európai példái vannak.

Ahogy arról beszámoltunk, Ásotthalom képviselő-testülete megszavazta azt az öt pontból álló intézkedéscsomagot, amelynek értelmében a nagyközségben nem épülhet mecset, vagy olyan egyéb vallási építmény, amely kisebbítené a meglévő katolikus templom jelentőségét.

  • Tilos lesz közterületen a müezzin tevékenység folytatása.
  • Innentől tilos a burka, nikáb és csador, valamint a burkini viselése.Tilos lesz közterületen olyan jellegű propaganda-tevékenységet folytatni, ami a házasság intézményét nem egy férfi és egy nő között létrejött életközösségként mutatja be.
  • Végül tiltani fognak minden olyan közterületi propaganda-tevékenységet, ami a családi kapcsolat alapjaként nem a házasságot, illetve a szülő-gyermek viszonyt ismeri el.

Toroczkai László a Hír TV-ben ezzel kapcsolatban elmondta, a „preventív intézkedéscsomaggal” üzenni kívántak a kötelező betelepítéssel szemben passzívvá váló magyar Országgyűlésnek. Emlékeztetett, az illegális migránsok Európában való szétterítése még napirenden van; Ásotthalom pedig így nyilvánította ki, hogy meg kívánja őrizni a hagyományait.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=86O0nl5S2VA&feature=youtu.be]

A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, a bejelentett intézkedéseket több nyugta-európai (francia, olasz) precedens megelőzte: a burkinit, a csadort több, magát liberális demokráciának mondó ország betiltotta már. Toroczkai szerint ez is azt erősíti, hogy az intézkedéscsomag kiállja az alkotmányos-próbát.

Csúnyán megsz8patta magát a 888 - jogászkodni próbált és mindenkit hülyének nézett

Szinte a teljes sajtó beszámolt Toroczkai László ásotthalmi polgármester rendeletéről, melyben a hagyományok megvédése érdekében megtiltják a müezzini tevékenység folytatását, a burka, a nikáb, a csador és a burkini viselését, a mecsetek építését és tiltanak minden olyan propaganda-tevényekséget, ami a családi kapcsolat alapjaként nem a házasságot, illetve a szülő-gyermek viszonyt ismeri el.

Mint ismert, idén májusban a kormánypárti többség lesöpörte az asztalról a Jobbik betelepítést gátló alaptörvény-módosító javaslatát. Novemberben került terítékre az Orbán-kormány félmegoldása, ám a letelepedésikötvény-program által biztosított a kiskapu miatt nem jött össze akkor a szükséges kétharmad. Ezt követően hétfőn a fideszes képviselők az Országgyűlés Igazságügyi bizottságban akadályozták meg, hogy a jobboldali ellenzéki párt - a kötelező kvótákat és az offshore hátterű, nemzetbiztonsági kockázatokat is rejtő kötvényprogramot egyszerre kizáró - javaslatát napirendre vegyék.