Toroczkai: a Fidesz későn reagált a migrációra, habozott

A Jobbik alelnöke szerint pártja képviseli a valós, igazi tömeges migrációt megakadályozó politikát.

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke és Ásotthalom polgármestere szerint a Fidesz esetében különválik a kommunikáció a tettektől. Az Orbán-kormány egy újabb háborút, szabadságharcot hirdetett meg az ENSZ migrációs javaslatcsomagjával szemben, ugyanakkor Toroczkai arra hívta fel a figyelmet, hogy ahogy a többi tagállam, úgy Magyarország is részt vett a javaslat elkészítésében,

de semmilyen olyan megjegyzést nem fűzött hozzá, amely pl. az NGO-k, a civilszervezetek, vagy akár Soros György szerepéről ejtene szót.

Az egész fideszes kampány és propaganda mégis erről szólt most – tette hozzá Toroczkai, aki azt is elmondta, hogy a Jobbiknak is komoly problémái vannak a javaslatcsomaggal kapcsolatban.

A politikus leszögezte:

a Jobbik mind a 106 választókerületben önálló jelöltet fog állítani, és valamennyi jobbikos jelölt a migráció, a tömeges bevándorlás megállításáért fog küzdeni.

Azt is megerősítette, hogy a Jobbik sem pénzért, sem pedig titokban nem fog beengedni az országba migránsokat, illetve nemet mondanak a letelepedési kötvényre is.

„Ez a valós, igazi tömeges migrációt megakadályozó politika, amit a Jobbik képvisel”

- jelentette ki Toroczkai László.

A jobbikos politikus felidézte, hogy ő, illetve pártja is 2014 nyara óta jelezte a migrációs problémákat a déli határ mentén.

„A Fidesz későn reagált, habozott”

- mondta.

Toroczkai emlékeztetett rá, hogy a Fidesz csak 2015 nyarán jelentette be a kerítés megépítését, de „ez már akkor késő volt”, szerinte nem kellett volna Budapestre szabadítani több tízezer migránst.

„Úgy tűnik, hogy már akkor is elsősorban kommunikációs fogásként használta a Fidesz a migráció kérdését”

- jelentette ki.

Hozzátette: ez meg fog változni, ha a Jobbik alakít kormányt, hiszen a párt valóban küzdeni fog a tömeges migráció jelentette probléma ellen.

Toroczkai László határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) között bármiféle együttműködés, vagy koalíciós tárgyalások folynának. A lehetőségét is elutasította.

„Nem lesz Vona-Gyurcsány összefogás”

- szögezte le.

Toroczkai szerint, a fideszes propagandával szemben nem a Jobbik támogatja a DK-t, hanem a Fidesz,

„aki a mai napig nem számoltatta el Gyurcsány Ferencet , többek között a 2006-os véres cselekedeteiért sem.”

A Jobbik alelnöke ígéretet tett rá, hogy április 8. után egy Jobbik-kormány ezt az elszámoltatást sem fogja elmulasztani.

Orbán az ENSZ-nek: nem toleráljuk a muszlimellenes politikát

Az ENSZ-közgyűlésének 2015. szeptember 30-i, rendkívüli menekültügyi tanácskozásán Orbán Viktor a migráció veszélyeivel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt a terhet Európa egyedül nem fogja tudni elviselni, ezért, tette hozzá a magyar kormányfő:"arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról.