Toroczkai László: szabadságot a HVIM erdélyi vezetőinek!

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi vezetőjét, Szőcs Zoltánt, illetőleg a szervezet kézdivásárhelyi elnökét Beke Istvánt a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni fellépéssel foglalkozó ügyészség (DIICOT) úgymond terrorizmus gyanújával vették őrizetbe.

A frusztrált románok a legkülönfélébb eszközöket vetették be, a titkosszolgálattól kezdve a kommandósokig, mégsem tudtak lefoglalni mást, mint néhány csillagszórót és pár rendkívül értékes Wass Albert könyvet (reméljük elolvassák azokat!!).

A szégyenletes eseménynek azonban létezik egy másik vetülete is, és erre világít rá Toroczkai László.

A településvezetőként is országos ismertségre szert tevő politikus Facebook-oldalán is erre a kérdésre keresi a választ:

"A román hatalom egy hónapja terror-hadjáratot folytat a székely vármegyések ellen, s bár nem vagyok híve annak, hogy ott is összeesküvést keressünk, ahol nincs, ezúttal nyilvánvaló, hogy egy koncepciós politikai terv valósul meg, a kérdés csupán az, hogy miért, és miért éppen most?"

S a válasz sem maradhat el:

"A terror-hadjárat a székelység megfélemlítésén túl egyetlen globális politikai célt szolgálhat: az egypólusú világ a szemünk előtt bomlik le, s geopolitikai helyzete folytán Románia az egyik legfontosabb ütközőállam, stratégiai pont az amerikai-orosz birkózás során. Románia nem is titkolja, hogy be akarja kebelezni a Moldovai Köztársaságot, ezt kéri jutalomfalatként".

 

Ezúttal nem boldog új esztendőt, hanem szabadságot kívánok a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi vezető...

Szerző: Toroczkai László2015. december 31.