Toroczkai mezőőreivel riogatja a nagyvilágot a német média

"Embervadászok" "portyáznak" Ásotthalmon!!!

Például renddel és tisztasággal. Ami aztán mégsem járja, pláne itt, az elmaradott balkáni végeken.

Ahogy azok sem, akik ezt fenntartják. A német lap ugyanis kipécézte magának a mezőőröket, illetve a polgármestert, mint akik felelősek ezért skandalumért, és nem mellesleg még a határt sem restek védeni azzal, hogy feltartóztatják és átadják a hatóságoknak az illegális bevándorlókat.

Ami persze a Welt szerint "embervadászat", melynek egyik vezéralakja egy, a lap által csak Tarinak nevezett (itt valószínűleg az újságíró kollégának sikerült becenévként értelmeznie a vezeték nevet - a szerk.), volt biztonsági őr, akit a fotók tanúsága szerint remek fizikai adottságokkal áldott meg a sors, ami nyilván nem jön rosszul, amikor a településre tévedő migránsokat kell felkutatni és visszatartani, amíg kiérnek hozzájuk a rendőrök.

Az idegborzolásban jártas germán kolléga nem is fukarkodik a drámaibbnál drámaibb képzettársításokkal. Szerinte a megtermett fiatalembernek minimum egy akciófilmben, vagy háborús övezetben volna a helye, és afelől, hogy nem a "jó" oldalon, nem hagynak kétséget az alábbi, gúnyosnak szánt megállapításai:

"(...) a faluban az emberek tiszteletteljesen köszönnek neki. Micsoda előrelépés ez egy olyan embernek, aki azon kapta magát hirtelen egy egész kontinenst véd. Legalábbis Tari így látja, ahogy Toroczkai László is."

A cikk annyiban korrekt, hogy nem hallgatja el, mennyit szenvedtek az ásotthalmiak a migránsválság alatt, és pár sorban összefoglalja az "anarchia közeli" állapotokat, amiből a településvezetőnek végül elege lett.

Az írás, a magyar média többségével és a kormánypárti politikusokkal ellentétben, még Toroczkai kerítésépítésben játszott szerepét is elismeri, de csupán azért, hogy utána olcsó párhuzamot vonhasson a Jobbik alelnöke és Donald Trump között, mondván:

"Amolyan magyarországi Donald Trump ő, neki a kerítés az, ami Trumpnak a fal, és a lőfegyvereket is meglehetősen jónak találja."

Nem is csoda, hogy a Welt ilyen nagyívű hasonlatot talált, hiszen a gyaníthatóan halálra rémült riporternek a polgármesteri iroda falán függő magyar zászló alatt kellett faggatnia a "mély hangú, rövid hajú, pólóban ülő" Toroczkait.

Bizony, ezek kétség kívül Donald Trump ismertető jegyei, akiről pedig köztudott, hogy a sátán földi avatárja és Adolf Hitler reinkarnációja egyben (érdekes, nekem egyáltalán nem okozott ilyen traumát a polgármester úrral való beszélgetés, valószínűleg a hiba bennem leledzik, de az is lehet, hogy a mezőőrség kisportolt tagjával ápolt névrokoni viszony miatt részesültem kedvező bánásmódban - a szerk.).

Innentől a cikk a klasszikus szalmabáb érveléssel próbálja lejáratni Toroczkai Lászlót, mondván ő is egy ama szörnyű emberek közül, akik manapság nem átallják Angela Merkel, német kancellár számlájára írni az ellenőrizetlen migránsáradatot, illetve a közelmúlt merényleteinek halottjait és sebesültjeit (bizony, hogy is lehetne a meghívót küldő és a nyitott ajtók politikáját mind a mai napig erőltető "Mutti" a felelős, kinek juthat ilyen eszébe...? - a szerk.).

És mindezt képes az alábbi kérdéssel megkoronázni, ami után az ember garantáltan földhöz csűri a monitort:

"(Hiszen) kit érdekelnek már az akármilyen magyar erdőben lőfegyverrel (mászkáló) laikusok, amikor Würzburgban embereket aprítanak fel?"

Igen, kedves olvasó, jól érti. Azok a fránya merényletek csak elterelik a figyelmet a fölöttébb veszélyes és szélsőséges magyar mezőőrökről. Pardon, akarom mondani, "embervadászokról"...

Azokról a rendfenntartókról, akikről még a cikkíró is kénytelen elismerni, hogy bár csak júniusban 300 illegális határsértőt állítottak elő - a migránsok vádjaival ellentétben - nem alkalmaztak fizikai erőszakot velük szemben.

Ennyi talán elég is ahhoz, hogy lássuk, mennyire sikerült objektív beszámolót összehegeszteniük a német kollégáknak a déli végeink, illetve Ásotthalom helyzetéről.

Azt hiszem a médiára vonatkoztatva is megállja helyét Toroczkai László egyik, cikkbéli megjegyzése:

"Itt nem akarunk

német viszonyokat."