Török munkáját EU-zászló jelzi

Török Zsolt hétfő reggel óta áll munkában, mint a Cserepesház, azaz a Zuglói Művelődési Ház rendezvényszervezője. Pénteken a baloldali Összefogás-párti intézményvezetője kitűzte az Európai Unió zászlóját a Cserepesház homlokzatára, ezt az MSZP politikusa maga tette közre közösségi oldalán.

Ezt megelőzően Karácsony Gergely a PM zuglói polgármestere a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy az MSZP egykori szóvivőjének, köztisztviselőként pártatlanak kell lennie, azt állítva, hogy Török „jó szakember”.

A Cserepesház intézményvezetője, Török Zsolt főnöke Garay Klára a Városliget Baráti Kör vezetője, aki képviselőjelöltként elhagyta a Várnay László fémjelezte Civilzuglót és átigazolt a baloldali Összefogáshoz (MSZP, DK, Együtt-PM, DK).

Karácsony Gergely, aki egyben a PM társelnöke amúgy maga is felhúzta a zuglói önkormányzat épületére az EU-vásznat. Szabó Tímea a PM másik vezetője ugyanaznap Putyin-ellenes, EU-párti tüntetésre szólított fel.

Az EU-zászló a balliberális, kormányellenes megmozdulások elmaradhatatlan kelléke, amit Kövér László kitiltott az Országgyűlés ülésterméből, a tiltakozások résztvevői pedig kitűztek a megostromlott Fidesz-székházra. A jelenet a kijevi Majdant idézte, ahol a sokszor erőszakos és soviniszta ukrajnai ellenzék ezzel a zászlóval fejezte ki oroszellenességét.