Törökszentmiklós összefogná a Quaestor károsultjait

Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Jobbik Törökszentmiklóson.

Abból a célból érkeztünk Törökszentmiklósra, hogy közvetlen módon megismerjük a város működését, és a településvezetők munkájának eddigi eredményeit – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke, majd kifejezte elégedettségét is, mint mondta: Markóth Imre polgármesteren kívül az alpolgármester és három önkormányzati képviselő részvételével egy együttes ülést tarthattak a szerdai napon.

Ugyanakkor kiemelte, hogy a jobbikos, Ferenczi Gábor által vezetett Devecserben is tartott a nemzeti párt kihelyezett elnökségi ülést korábban, és az elhatározás ott is ugyanaz volt: ne pusztán telefonon, e-mailen vagy éppen a sajtóból értesüljünk egymásról, hanem az adott településen közösen ismerjük meg a lakosság kérdéseit, problémáit, amelyekkel helyben egy  városvezetőnek a mindennapok során meg kell birkóznia.

Ezzel párhuzamosan tisztában kell lennünk azokkal a célkitűzésekkel is, amelyeket például a Jobbik polgármesterei a közösség érdekében felvállaltak.

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a minél hatékonyabb közös munka érdekében Markóth Imre egy rövid tájékoztatót tartott a város jelenéről, illetve jövőjéről, kiemelve azokat a problémákat is, amelyek a város önhibáján kívül sújtják Törökszentmiklóst.

A Quaestor-ügy és az M4-es autópálya

Mint ismert, a nagykoalíciós brókerbotrány Törökszentmiklóst is súlyosan érinti, ezért a Jobbik minden lehetséges eszközt megragad annak érdekében, hogy a település lehető leggyorsabb módon visszakapja azokat az elherdált értékeket, komoly pénzeket, amelyeket mások felelőtlensége és korrupciója miatt a közösség elvesztett.

A másik országos jelentőségű ügy pedig az M4-es autópálya építésének leállítása. Ahogy arról többször is beszámoltunk, a beruházás finanszírozását befagyasztották. Jelen pillanatban pusztán néhány torzó állít emléket a kormány belső harcainak, pártküzdelmeinek, azonban ennek a torzsalkodásnak az itt élő emberek szenvedték meg a kárát, ők lettek az áldozatai a Fideszben dúló belháborúnak – tette hozzá Vona Gábor.

Ezt azzal magyarázta, hogy az M4-es autópálya nemcsak Törökszentmiklósnak, de a környező településeknek is kiemelten fontos, hiszen az idecsábítandó befektetők első kérdése minden esetben az infrastruktúrára irányul. Éppen ezért lenne életbe vágó az autópálya-beruházás megvalósulása - figyelmeztetett a párt elnöke.

Egyébként, a nemzeti párt elnöksége a délután folyamán személyesen is megtekinti a félbemaradt munkálatokat, mint ahogy megtekintik a város-rehabilitációs pályázat jelenlegi állását, és a közmunka program reformjairól is szó esik még a mai napon.

Egy ajándék a város gyermekeinek

Egy fontos bejelentéssel még készült a pártelnök.

Mivel ellenzéki pártként a Jobbik nem tud felelőtlen módon ígérgetni, mint a miniszterelnök a választási kampány idején (vö.: veszprémi uszoda, tapolcai kórház), ezért más módot találtak a közösségek megsegítésére. A januári évadnyitó rendezvényen Vona ígéretet tett arra, hogy a jobbikos honatyák fizetésük 10 százalékát jótékony célra fordítják, ebből az összegből az elnökség most félmillió forintot felajánl Törökszentmiklós vezetésének, hogy a Markóth Imre vezette képviselő-testület által a leghasznosabbnak ítélt célra felhasználják azt.

Fontosnak tartotta Vona Gábor kiemelni, hogy továbbra is fenntartja a párt az önkormányzati választások után megfogalmazott álláspontját: Törökszentmiklós működését kiemelt fontossággal kezelik, és minden erővel azon lesznek, hogy az együttműködést minél több siker koronázza.

Jó helyre került

Az egyeztetés után az a javaslat született meg, hogy ezt a félmillió forintot a törökszentmiklósi gyermekek érdekében kívánjuk felhasználni – jelentette ki Markóth Imre. A városban 9 óvoda és egy bölcsőde működik, és az elfogadott javaslat értelmében, a pénzösszegből egyenlő mértékben részesül minden intézmény; a gyermekek számára fejlesztési célú játékok, eszközök kerüljenek beszerzésre – ismertette az elképzeléseit a városvezető.

Legyen elég az állóvízből!

Törökszentmiklós valóban sokat bukott a Quaestor-ügyön, 103,9 millió forint az az összeg, ami a város számára veszendőben van.

A brókerbotrány által érintett önkormányzatok közül Törökszentmiklós volt az első, amelyik nyilvánosságra hozta a veszteségét – emlékeztetett Markóth, majd hozzátette: sok idő telt el, mire kiderült, hogy más település pénze is bennragadt Tarsoly Csaba cégbirodalmában.

Törökszentmiklós most újra a folyamatok élére áll, hiszen a polgármester most azt kezdeményezi, hogy az érintett önkormányzatok együttműködve, a saját és a településeken élők érdekében fogjanak össze. Hiszen egyesített erővel az érdekérvényesítés során sokkal hatékonyabb lehet küzdeni az elveszni látszó közvagyon visszaszerzése érdekében – szögezte le.

A következő napokban levélben keresem fel az ismert brókerbotrány által sújtott településeket, annak érdekében, hogy kialakuljon egy minél szélesebb összefogás a mostani felhívás után – tett ígéretet erre a politikus.

Vona Gábor ezzel kapcsolatban még hozzáfűzte, hogy ezt a közérdekű kezdeményezést szükségesnek tartja a Jobbik elnöksége is, mert ebbe a jelenlegi állóvízbe végre valakinek be kell dobnia egy kavicsot, hogy végre megmozduljon valami.

Ezek a települések sorstársak, ez nem pártpolitikai kérdés, hiszen az ügy közös, és reményeink szerint ezért a közös ügyért – ami a lakosság érdekeit szolgálja – minden városvezető tenni képes, tenni akar – hangsúlyozta a párt elnöke.

A Jobbik egy kerekasztal felállítását szorgalmazza, és nem pedig vezető szerepet kíván betölteni ebben az ügyben, azt viszont leszögezte Vona, hogy minden lehetséges parlamenti eszközzel segíteni fogják ezt a kezdeményezést.