Történelmi bejelentés a jobbikos településen

Devecser történetének eddigi legnagyobb munkahelyteremtő beruházása valósul meg a városban két éven belül.

Ferenczi ma Michael Hörmannal, az Ajkán már 21 éve működő Hajtó-Mű Kft. tulajdonosával, és Kozma Szabolccsal, a cég magyarországi vezetőjével tartott közös sajtótájékoztatóján jelentette be: a devecseri önkormányzat értékesített a cég számára egy 34 ezer négyzetméteres ingatlant, mely a település szabad vállalkozói zónájában található.

A vállalkozás első körben, két éven belül egy hatezer négyzetméteres csarnokot és egy kétszintes irodaházat húz fel a telken, ezzel mintegy 100 új munkahelyet teremtve a 4300 fő által lakott városban. A beruházás összköltsége 2 milliárd forint. Ferenczi Gábor portálunknak elmondta: ekkora volumenű munkahelyteremtő beruházás még nem volt a település történetében. Az üzemben villanymotorgyártással, tekercseléssel, alumínium öntvények megmunkálásával és összeszereléssel foglalkoznak majd, de nemcsak betanított munkásokra, szakképzett emberekre, diplomásokra is szükségük lesz. Az Ajkán már működő üzem jó példa arra, hogy a cégnél dolgozóknak van fejlődési, előrelépési lehetőségük.

A felek az adásvételi szerződésben azt is rögzítették, hogy amennyiben nem valósul meg a beruházás, az önkormányzat a mostani eladási ár 80%-áért visszavásárolhatja a területet.

Kérdésünkre a polgármester elmondta: a tervek szerint a jövőben bővülhet az üzem, hiszen az értékesített telek 40%-a, 14 ezer négyzetméter beépíthető. A város a munkahelyteremtésen túl jelentős, rendszeres helyi adóbevételhez is juthat a beruházásnak köszönhetően.