Történelmi futballmeccset vívtak tegnap

A Felvidék és Székelyföld legjobbjai mérték össze tudásukat Dunaszerdahelyen.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, nem mindennapi sporteseményre került sor tegnap Dunaszerdahelyen. Alább Pallér Péternek, a Jobbik felvidéki szervezőjének helyszíni beszámolója következik:

Történelmi futballmeccsen szurkolhattunk április utolsó napján a dunaszerdahelyi DAC stadionban, hiszen a történelem folyamán első ízben lépett pályára a felvidéki válogatott, s ezt a fontos mérkőzést sorstestvérével, a székelyföldi válogatottal vívta meg. 

A meccs előtt Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere vezette fel a mérkőzést „győzzön a jobbik!” zárszóval! (Meg is lepődtünk, felvidéki politikusok korábban nem szoktak ilyet mondani… A magyar és a székely himnuszt Vadkerti Jimmyvel (Kormorán) énekeltük el. A lelátókon legalább 600-an vártuk a kezdőrúgást, s bizonyára sokkal többen is lettünk volna, ha a dolgozó embereknek kedvezőbb időpontban szervezik meg a mérkőzést.

Az első félidőben nem született gól, látszott, hogy mindkét csapat igyekszik vigyázni a másikra. Gólhelyzetekkel a székelyföldiek álltak jobban. A második félidőt kissé nagyobb lendülettel kezdték a felvidékiek, s ebben a beállt cseréknek is szerepe volt. A 70. perc előtt megszületett a meccs egyetlen gólja, amit a felvidéki Jakus Tamás rúgott.

Szépen hajráztak a székelyföldiek, de nem sikerült az egyenlítés. A lelátókról végig zengett a Hajrá magyarok, a RIA-RIA-HUN-GÁ-RIA, a különböző felvidéket és székelyföldet éltető rigmusok, de néhány népdal és a VesszenTrianon! sem maradhatott el.

A kiváló szurkolói hangulatról a DAC-drukkerek keménymagja gondoskodott. Köszönet érte! Mindeközben a Kárpátalján szenvedő magyar testvéreink megsegítéséért folyt a gyűjtés. A hazafiak által nagyra értékelt baráti összecsapáson a Jobbik Felvidéki Csoportja is nagyon jól érezte magát, a képek magukért beszélnek.

Felvidék-Székelyföld 1:0

Hajrá Magyarok!

Fotó: Béli Balázs