Törvénytelenül aratnak Kishantoson?

A helyszínre érkező Ács Sándornénak, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjének a vállalkozás által felbérelt arató üvöltözve „megtiltotta” az események fotózását, és dulakodva elvették tőle a fényképezőgépét, majd úgy kapta vissza, hogy a képeket letörölték.
 
Az ügy miatt Ács Sándorné kihívta a rendőrséget is. Úgy véli, az aratás törvénytelen, hiszen a bíróság másodfokon is kimondta, hogy a földhaszonbérleti pályázat szabálytalan volt, és az így létrejött szerződés is semmis. 
 
Kishantos ügyében 2015. június 17-én a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletével megállapította, hogy 
a Mező Vidék Bt. és az NFA, mint a Magyar Állam képviselője között létrejött földhaszonbérleti szerződés érvénytelen.
Az érvénytelenség oka, hogy a Mező Vidék Bt. nem vehetett volna részt pályázóként az NFA által lefolytatott földhaszonbérleti pályázaton. A cég ugyanis korábban nem az agráriumban tevékenykedett. A cég a pályázat meghirdetésekor még egy salgótarjáni építési vállalkozás volt. A cégnek a mezőgazdasági termelőmunkához szükséges gépei sincsenek. Az elnyert földet egy másik nyertes,  Szőnyegi Tamás műveli a 25 km-re levő Sárbogárdról. Az aratást is ő vezényelte.
 
A cég a területet tavaly áprilisban vette birtokba, majd nekifutásból elpusztította a kishantosiak vetőmag borsóját - 6,5 millió forintos kárt okozva A területet parlagon hagyták, a 2014-es évben nem vetettek bele semmit.