Tovább csökkent az építőipari termelés

Tovább csökkent az építőipari termelés

A KSH szerint az egy évvel korábbihoz viszonyítva 12,0, az áprilishoz képest 1,7 százalékkal esett vissza az építőipari termelés volumene.

Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 13,2, az egyéb építményeké 10,0 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 1,7 százalékkal kisebb volt az áprilisinál. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 13,6, az egyéb építmények építésében 11,0, a speciális szaképítésben 11,4 százalékkal csökkent a termelés – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felméréséből.

A jelentés szerint a megkötött új szerződések volumene 36,9, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 48,5, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 11,9 százalékkal visszaesett a 2022. májusi bázishoz képest.

Az építőipari vállalkozások május végi szerződésállományának volumene 30,2, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 13,7, az egyéb építményekre vonatkozóké 40,8 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál - közölte a KSH.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi