Tovább dagad a Quaestor-botrány

Egyre több jel mutat arra, hogy bennfentes információkkal visszaélve több Fidesz-közeli politikus vehetett ki pénzt a Quaestorból.

A politikus emlékeztetett: a Quaestor-botrányban kiderült, hogy a kormánynak még a pénzintézet bedőlése előtt tudomása volt arról, hogy a cég bajban van, az oda betett pénzek pedig veszélybe kerültek. A kormány ezekkel a belső információkkal rendelkezve döntött arról, hogy az utolsó pillanatban pénzt menekítsen ki a Quaestorból.

A cég felszámolója több magánszemély ellen eljárást kezdeményezett azért, mert az utolsó napon pénzt vettek ki a bajba került brókercégből, de érdekes módon nem indult hasonló eljárás például a Nemzeti Kereskedőház vezetői ellen, akik 3,8 milliárd forint értékben menekítettek ki pénzt.

Volner szerint erősen úgy tűnik, hogy a Fidesz nem hajlandó ebben a kérdésben nyilatkozni: mint ismert, a Jobbik képviselői voltak az elsők, akik büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoztak arról, hogy a Quaestorból bennfenntes információk alapján nem menekítettek ki pénzt a bedőlés előtti időszakban. Bár a Quaestor vezetőivel rendkívül jó kapcsolatot ápolt több fideszes politikus és kormánytag is, kizárólag a Fidesz és a KDNP képviselői voltak azok, akik nem voltak hajlandóak hasonló nyilatkozatot tenni.

Volner szerint nagyon valószínű,

hogy a több mint 300 milliárd forintos károkozással járó nagykoalíciós mutyit - melyet az MSZP és a Fidesz együttes kormányzása hozott létre, és 15 éven keresztül zavartalanul zajlott korrupciós bűncselekmény formájában - meg fogják úszni a felelősök.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ne takargassa banktitok mögé azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak a neveit, akik az utolsó pillanatban pénzt vettek ki a Quaestorból, mert meg kell nyugtatni a magyar választókat azzal kapcsolatban, hogy az ügynek nincs politikai érintettsége, mert jelenleg erősen úgy tűnik, hogy van. Fontosnak tartják azt is, hogy valódi elszámoltatás történjen az ügyben, hiszen a Kulcsár-ügy is 12 éve húzódik, mégsem született még jogerős ítélet.