Tovább mészárolja a lakosságot a Boko Haram

A radikális milícia fegyveresei szombat hajnalban támadást indítottak egy katonai támaszpont ellen a Niger délkeleti részében fekvő Karamga városban. A csádi hadsereg szerint a rajtaütésben a biztonsági erők negyvennyolc tagjával végeztek, harminchat katonát pedig azóta is eltűntként tartanak számon. 
 
Más források viszont száz halottról és tizenhét eltűntről számoltak be. "Hatalmas veszteségeket szenvedtek" a Csád-tó közelében található városban, ahol akár százötven katona is állomásozhatott - közölték segélymunkások.
 
Szemtanúk szerint az összecsapásoknak rengeteg civil áldozata is volt. "Miután végeztek a katonákkal, a helyiek ellen fordultak" - mondta egy karamgai halász, aki szerint a terroristák sokakra rágyújtották a házukat.
 
Karamgát azóta sikerült visszafoglalnia a hadseregnek, miután a csádi légierő bombázni kezdte a szélsőségesek állásait.
 
Egy nappal korábban a Boko Haram feltételezett tagjai menekülteket támadtak meg Nigéria északkeleti részén, és lemészároltak közülük huszonegyet.
 
A Boko Haram visszaszorítása érdekében Nigéria, Niger, Csád, Kamerun, valamint Benin még február elején megállapodott, hogy 8700 fős közös haderőt állít ki. Az elmúlt két hónapban nagyszabású offenzívát indítottak a dzsihadisták támaszpontjai ellen, sorra visszafoglalva a jelentősebb városokat, felszabadítva őket a terroristák uralma alól.