Tovább titkolhatja a kormány, hogy mire szórja el a 3,9 milliárdot

A Péterfalvi Attila vezette szervezet indoklása szerint az a körülmény, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda csak a kampány lezárása után teljesíti az adatigénylést – tekintettel az adatok közzétételének rövidesen bekövetkező megvalósulására is –, jelen esetben csekély súlyú jogsérelmet eredményez, ezért nem indítanak vizsgálatot - írja a Magyar Nemzet.
 
A lap azért fordult a hivatalhoz, mert a Rogán Antal vezette tárca több kérdés után sem volt hajlandó elárulni, mennyit fizettek ki a plakátokra, a tévés, rádiós és online hirdetésekre. Egyelőre annyit tudni, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának az érdekeltségeivel kötöttek egy 3,1 milliárdos szerződést, a részletek azonban nem nyilvánosak. Az összeget augusztus 10-ig használhatták fel, később kiderült az is, hogy ezt további 800 millióval egészítették ki, de ez már nem szerepel a tárca által nyilvánosságra hozott szerződések között.
 
A kormány azzal érvel, hogy a kampány még zajlik, ezért a részletekről csak azt követően számolnak be.
 
Az átlátszó.hu a napokban betekinthetett az iratokba, de másolatot nem készíthetett róluk. Annyit megtudtak, hogy júniusban a kormányközeli médiumok taroltak:
 
a TV2 202 milliót, az Echo TV 9 milliót, az online hirdetéseknél az Origo 30, a 888.hu 10,9, a Lokál.hu 8,6, a Pesti Srácok 4,1 milliót, a Ripost 2,8 milliót kapott.