Továbbra is folynak a harcok a Gázai övezetben és a libanoni határnál

Továbbra is folynak a harcok a Gázai övezetben és a libanoni határnál

Az izraeli hadsereg megtámadta a Hamász főhadiszállását és kilövőállásait, illetve számos terroristát megöltek.

Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és a libanoni határnál az Hamász palesztin terrorszervezet ellen meghirdetett háború 133. napján, pénteken - írja az MTI.

Az izraeli hadsereg (IDF) megtámadta a Gázai övezetben a Hamász főhadiszállását és kilövőállásait, valamint terroristákat ölt meg az elmúlt 24 órában.

Az IDF jelentése szerint a légierő számos Hamász-célpontot lőtt, köztük a szervezet hadműveleti főhadiszállását, katonai célokat szolgáló épületeket, rakétákakilövő állásokat, valamint a levegőből segítették a szárazföldi egységeket.

Az övezet déli és középső részén az izraeli csapatok tűzharcokban megöltek számos terroristát, valamint felfedeztek és hatástalanítottak egy pokolgépet. A csatákban csütörtökön elesett egy 20 éves jeruzsálemi őrmester, s többen megsebesültek, egyikük súlyosan. Az északi, libanoni határon egy Izraelbe, Margaliot faluba átlőtt páncéltörő rakéta eltalált egy baromfifarmot, ahol kilencezer madár pusztult el.

"Ez egyértelmű támadás az ország élelmezésbiztonsága ellen"

- nyilatkozta a baromfigazdaság tulajdonosa a ynet helyi hírportálnak.

A libanoni állami hírügynökség szerint hárman életüket vesztették egy izraeli támadásban a dél-libanoni Kantarában. Az Amal nevű síita mozgalom közölte, hogy a halottak a szervezet tagjai voltak, akik "nemzeti kötelességük és a dzsihád teljesítése közben, valamint Libanon és déli részének védelmében haltak meg".

Az IDF jelentése szerint vadászrepülőgépekkel lőtték, és eltalálták a libanoni síita Hezbollah katonai építményét Kantarában. A támadásban többen meghaltak, és egy másik Hezbollah-épületet is célba vettek ebben a faluban.

Izrael északi határvidékén a libanoni belövések miatt továbbra is számos utat lezártak a polgári lakosság elől, az ott élő tízezreket már hónapokkal korábban evakuálták.

(Címlapkép: Izraeli tartalékosok és harckocsizók gyakorlatoznak a libanoni határ térségében, az Izrael által megszállva tartott Golán-fennsíkon az Izrael és a Hamász közti fegyveres konfliktus idején, 2024. január 4-én. MTI/AP/Ohad Zwigen)