Továbbra is titkolózik a Fidesz

A brókerbotrány kirobbanásakor arra kérték a kormánypárti képviselőket, hogy büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozzanak ártatlanságukról, de nem tették. További kérdés?

Volner János, aki a nyilatkozattételt is kérő Jobbik alelnöke, csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: mivel a kormány banktitoknak minősítette, hogy kik voltak azok, akik a botrány kirobbanása előtti időszakban vették ki vagyonukat, nem lehet tudni, hányan éltek vissza kiváltságos helyzetükkel.

Mindez a Jobbik szerint párosulva azzal, hogy az érintetlenségről szóló nyilatkozatot sem írták alá a kormánypárti képviselők, gyanús helyzetet teremtett.

Ne csak a kiváltságosok kapjanak segítséget

A nemzeti párt alelnöke ezen túl kiemelte: a kártalanítást minden ügyfélre ki kell terjeszteni, ugyanis igazságtalannak tartják, hogy csak a Fidesszel jó viszonyt ápoló Quaestornál adták meg a 30 millió forintos plafont. Bírálta, hogy a Hungária Értékpapír és a Kun-Mediátor ügyfeleit a mai napig nem kárpótolták, holott álláspontjuk szerint erre is szükség lenne.

Ugyanakkor a Jobbik szerint mindezt nem az adófizetők pénzéből kellene megtenni, a terheket ugyanis szerintük a pénzügyi szektornak szükséges viselnie.

Az országgyűlési képviselő felszólította a Fideszt, hogy ne titkolózzon tovább, azaz ne tagadja meg a nyilatkozat aláírását, a Quaestor-botránnyal kapcsolatos törvényt pedig módosítsák úgy, hogy abba a többi pénzintézet károsultja is egyenlő módon bekerüljön.