Továbbra sem kezelik helyén a Jobbikot

A pártok közül a Fidesz politikusai szerepeltek a legtöbbször a tévés híranyagokban, az összes megszólaló 5,9 százaléka tartozott a nagyobbik kormánypárthoz.
 
Az ellenzéki pártok közül az MSZP vezette a sort a 4,8 százalékos megjelenési aránnyal. Az előző negyedévhez hasonlóan a Jobbik végzett a harmadik helyen, a szereplők 3,1 százaléka tartozott a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet szerint szélsőjobboldali párthoz.
 
Az LMP 247 alkalommal jelent meg a politikai tudósításokban, amely 2,6 százalékot tesz ki. A Demokratikus Koalíció esetében szintén 2,6 százalékos ez a mutató, az Együtt álláspontja pedig összesen 134 alkalommal jelent meg (1,4 százalék). A politikusok megjelenési arányát tekintve a PM 0,9 százalékos, a KDNP és az Liberálisok 0,4 százalékos eredményt értek el.
 
Az ellenzéki politikusok közül Schiffer András szerepelt a legtöbbet a tévében, az LMP társelnöke összesen 105 alkalommal szólalt meg saját hangon. A második legtöbbször Tóbiás József szerepelt, a szocialista pártelnök 57 esetben jelent meg, míg párttársa, Harangozó Tamás 49 alkalommal szólalt meg a vizsgált időszakban.