Trócsányi László neve is feltűnt Schadl György bizalmasának naplójában

Trócsányi László neve is feltűnt Schadl György bizalmasának naplójában

Nemcsak Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének neve tűnik fel Schadl György bizalmi emberének naplójában, hanem Trócsányi László volt fideszes igazságügyi miniszteré is – írja a 24.hu a Völner Pál volt államtitkárt és a végrehajtói kar elnökét érintő büntetőügy nyomozati iratait ismertetve.

„Gyurinak szólni, Trócsányi ügye hogy áll!”

– ez a mondat szerepel Schadl György asszisztensének, a büntetőügy negyedrendű vádlottjának naplójában a lap cikke szerint. A naplóbejegyzést 2021. november elején, vagyis Schadl letartóztatása előtt néhány nappal írta M. V., aki korábban a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott.

Azt nem tudni, hogy a megjegyzés pontosan mire utal, milyen ügyről lehetett szó, de az egyértelmű, hogy Trócsányi László volt igazságügyi miniszterről van szó, aki a lapnak azt mondta:

„2021-ben egy alkalommal beszéltem a végrehajtói kar elnökével végrehajtási szakkérdésben. Más kapcsolatom nem volt vele, ebből következően kapcsolatot nevezettel nem tartottam.”

A 24.hu által megszerzett nyomozati anyagok alapján egyébként a büntetőper előkészítő ülésén kiderült, hogy egy vesztegetéssel vádolt önálló bírósági végrehajtó és Völner Pál is Trócsányi László meghallgatását indítványozta.