Tudta? A távolról olvasó kamerák a kormány ellenségei

Rubovszky György volt az a kormánypárti politikus, aki annyira aggódott hazánk biztonságáért, hogy akár még házszabálysértést el is követett volna azért, hogy a Jobbik alaptörvény-módosítása ne kerüljön a Ház elé. Ez amiatt volt lényeges, mert ezzel nemcsak fél évet vesztettünk, hanem az érvénytelen referendummal a hátizsákjában mehet a kötelező kvótáról tárgyalni Brüsszelbe Orbán Viktor.

"A Viktor nem engedi"

Mármint Orbán Viktor, hogy Áder János ismét induljon az elnökválasztáson. Ezt szintén szegény Rubovszky György mondta, aki mint ismert, a múlt heti bizottsági ülés előtt arról értekezett - pechjére a forgó kamera látószögében - hogy a betelepítés tiltásáról szóló jobbikos Alaptörvény-módosítást nem engedik napirendre venni, akár úgyis, hogy azzal megsértik a házszabályt.

s Hogy emlékszik vissza minderre Rubovszky?

Emlékei szerint az "új" Hír Tv

"aljas módon, távolról olvasó, vagy hangot is felvevő kamerával jelent meg"

10 perccel az Országgyűlés igazságügyi bizottsági ülésének kezdete előtt.

 
A stáb "aljas módon, spionként" hallgatott le egy magánbeszélgetést (sic!), és aki ezt (a felvételt - a szerk.) felhasználja, az "ugyanabba a megítélésbe kerül" - vélekedett a parlamentben a képviselő.
 

Lebukott a kormánypárti bizottsági elnök: házszabálysértésre készült, de a Fidesz szerint ez nem gáz

Az Országgyűlési Igazságügyi bizottságának hétfői ülésére a Jobbik benyújtotta a betelepítést tiltó Alaptörvény-módosítást, a kormánypárti képviselők azonban - Rubovszky György bizottsági elnökkel az élen - a hétfői munkanap "sürgető teendőire" hivatkoztak, és nem engedték napirendre venni az ellenzéki javaslatot. Rubovszky egy képviselőtársával beszélgetve nem is rejtette véka alá, hogy a jobbikos kezdeményezést kizárólag pártpolitikai érdekek mentén utasítja el.

Aki azt hinné, hogy annak a "hibának", hogy Rubovszky György megtűrte a teremben a kamerát, nem lett következménye, az téved.

A sajtó ezután nem teheti be a lábát a terembe a bizottsági ülések megkezdése előtt, hogy

"még egyszer ilyen aljas magánbeszélgetés jogtalan lehallgatása ne történhessen meg".

Magyar demokrácia, 2016.