Tudta? Egymilliárd forintot költ még el a kormány az utókampányra

Most már amit lehet, kihoznak ebből a buliból.

Bruttó egymilliárd forintot költ a kormány az egyébként érvénytelenül zárult október 2-i népszavazás most is zajló utókampányára - közölte a Magyar Nemzettel a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

„Megüzentük Brüsszelnek: 98% NEM! a kényszerbetelepítésre!” szövegű plakáthadjáratra vonatkozó szerződést már a referendum előtt, szeptember 27-én megkötötték a Rogán Antal miniszter szomszédja, Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó két társasággal, a Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel és az Affiliate Network Kft.-vel - közölte a propagandatárca a lappal. A „szerződés tárgya”, ahogy az a korábbi hasonló, többmilliárdos megbízásoknál előfordult, ezúttal is „a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatok” ellátása volt.

A cikkből az is kiderül, hogy a keretszerződés hatálya jövő augusztus 10-én jár le, így ha nem költik el az összes pénzt, újabb kampányok is lehetnek.

Persze, az is elképzelhető, hogy még 2017-ben is arról tájékoztatják majd a lakosságot, hogy 2016. október 2-án volt egy érvénytelen kvótareferendum, közpénzen.