Vádat emeltek a TV2 székházát robbantással fenyegető férfi ellen

Vádat emeltek a TV2 székházát robbantással fenyegető férfi ellen

A vád szerint egy 24 éves férfi az egyik közösségi oldalon létrehozott álprofillal, fenyegető üzeneteket küldött egy televíziós csatorna több dolgozójának, amelyben robbantással, illetve személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetett - olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott – egy 24 éves férfi – az egyik közösségi oldalon létrehozott egy álnévvel ellátott profilt. Ehhez a profilhoz jogosulatlanul, a közösségi oldalt használó, más valós személy profilképét töltötte fel, majd 2021 márciusában robbantással fenyegető üzeneteket küldött egy televíziós csatorna több dolgozójának, mivel sérelmezte a televíziós csatorna hírműsoraiban elhangzottakat. A vádlott a fenyegető üzeneteiben azt is megírta, hogy a jövőben bármikor számolni kell a robbantással. A dolgozóknak küldött üzenetekben továbbá őket, illetve hozzátartozóikat személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg.

A rendőrök ezt követően kutatták át a televízió budapesti székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. Mint írják, A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével, zaklatás vétségével, valamint személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kezdeményezték. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.