UEFA: Csak két meccses eltiltást kapunk

UEFA: Csak két meccses eltiltást kapunk


Az MLSZ beszámolója alapján három helyett csak két hazai tétmérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszania a magyar futballválogatottnak a következő UEFA-versenysorozatban, vagyis a Nemzetek Ligája 2022-20023-as kiírásában. 

A második zárt kapus büntetést két évre felfüggesztette az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) amely még júliusban három zárt kapus meccsre büntette az MLSZ-t az Európa-bajnokság budapesti meccsein történt diszkriminatív és rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt. Az UEFA ezen f elül még 100 ezer euróra is megbüntette az MLSZ-t, és arra kötelezte a magyar szövetséget, hogy „EqualGame” (Egyenlő Játék) feliratú molinót helyezzenek ki a válogatott következő meccsein. 

Az eredeti büntetés a harmadik mérkőzésre szóló zárt kaput két évre függesztette fel.

A magyar szövetség fellebbezett a büntetés súlyossága ellen, mert véleményük szerint az érintett mérkőzéseken a 60 ezer néző nagy része sportszerűen szurkolt. Az UEFA szerdán, másodfokon végül enyhítette a büntetést.

Marco Rossi csapata következő UEFA által szervezett tétmérkőzéseit júniusban és szeptemberben fogja játszani a Nemzetek Ligája A-ligájában, így a kiszabott zártkapus büntetést is ekkor fogja letölteni. A Nemzetek Ligája sorsolása 2021. december 16-án lesz.

Egyben nyilvánosságra került a FIFA döntése a magyar-angol vb-selejtező mérkőzés kapcsán beadott fellebbezésre. A nemzetközi szövetség elsőfokon a pénzbírság mellett két mérkőzés zárt kapuk melletti megrendezését rendelte el, s a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. Szerdán a FIFA másodfokon is megerősítette döntését, az MLSZ kéri a részletes indoklást.