Újabb elesett katonákról számolt be az izraeli hadsereg

Újabb elesett katonákról számolt be az izraeli hadsereg

Az IDF szóvivője egy 36, egy 30 és egy 27 éves tartalékos katona haláláról számolt be kedd reggel. A Gázai övezetben működő katonai erők az elmúlt napon az Hamász iszlamista terrorszervezet negyven tagját ölték meg.

Izrael nyilvánosságra hozta újabb három elesett katona nevét az Hamász iszlamista terrorszervezet elleni háború 130. napján, kedden – jelentette Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója.

Az izraeli hadsereg (IDF) egy 36, egy 30 és egy 27 éves tartalékos katona halálát jelentette be kedd reggel.

Egy épületben elrejtett pokolgép végzett velük hétfőn Hán-Júnisztól keletre. Két további tartalékost súlyosan megsebesített a robbanószerkezet.

Az IDF szóvivőjének tájékoztatása szerint a Gázai övezetben működő katonai erők az elmúlt napon az Hamász iszlamista terrorszervezet negyven tagját ölték meg. Emellett Hán-Júnisz körzetében fekvő házakban felrobbantottak két lőszerraktárat.

Az izraeli külföldi hírszerző szervezet, a Moszad főnökének vezetésével kedden tárgyalódelegáció indul Egyiptomba a Gázai övezetben fogva tartott túszok kiszabadítását célzó tárgyalásokra.

A közvetítőkkel folyó megbeszélésen részt vesz William Burns, az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségének (CIA) vezetője, Muhammad bin Abdul Rahman Ál Száni katari miniszterelnök és Abbász Kamal, az egyiptomi hírszerzés vezetője.

A Palesztin Nemzeti Hatóság Rámalláhban működő egészségügyi minisztériumának jelentése szerint az izraeli biztonsági erők agyonlőtték a húsz éves Muhammad Serif Szalmit Kalkiliában, Ciszjordánia északi részén.

A Háárec című újságnak azt jelentette egy biztonsági vezető, hogy mintegy húsz telepes palesztinok járműveit gyújtotta fel és köveket dobált palesztinokra a Jichar nevű izraeli telep melletti palesztin falvakban.

A palesztin vörösfélhold bejelentette, hogy egy 20 éves férfi és egy 16 éves fiú lövöldözésben megsebesült Aszira al-Kablia faluban.

Izrael északi, libanoni határvidékén hat rakéta becsapódását észlelték lakatlan területen. Az IDF jelentése szerint Izrael a Hezbollah dél-libanoni célpontjait támadta, a légierő csapást mért Tallusza térségében, korábban pedig aknavetőkkel lőttek egy Hezbollah-megfigyelőállomást Hijám közelében.

(MTI)

(Címlapkép: Izraeliek tiltakoznak a Gázai övezetbe érkező humanitárius segélyszállítmányok ellen az Egyiptom és Izrael közötti Nicana átkelőnél 2024. február 12-én. A tüntetők a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i Izrael elleni fegyveres támadásakor túszul ejtett emberek szabadon engedését követelik. MTI/AP/Leo Correa)