Újabb tanártámadás - ezúttal Pestszenterzsébeten

Megvertek, rugdostak egy tanárnőt kedden egy pesterzsébeti iskolában. Az esetet az RTL Klub Híradója hozta nyilvánosságra.


A szülőket az dühítette fel, hogy csemetéjüket a tanár állítólag megütötte. Ezt nem rögzítette kamera, azt viszont igen, hogy az anyuka - és persze a rokonság - rátámad a tanárra. Percekig kiabálnak a tanárnővel, végül az anyuka ököllel arcon ütötte a pedagógust, egy másik rokon pedig a hajánál fogva rángatta vissza.

Végül egy másik pedagógusnak sikerült szétválasztani őket.

A riportból kiderült, hogy anyuka és a segítségül hívott, láthatóan jó erőben lévő rokonság még a tanáriba is betört, ott a tanárnőhöz akartak vágni egy üvegpoharat, ám az egy táblán tört szilánkossá. Később a folyosón kezdték rugdalni a pedagógust. A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, persze addigra a tanárverő galeri már elmenekült. Természetesen mindezt tanítási időben, a gyerekek szeme láttára követték el.

Nyilván roppant nehéz lesz őket megtalálni.

Felháborító, de sajnos nem egyedi esetről van szó, árulta el portálunk megkeresésére Bencsik János, a kerület jobbikos választókerületi elnöke. Elmondása szerint tavaly a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába kellett rendőrt hívni egy hasonló csetepaté miatt, amikor is a "népes rokonság" szintén nem tudta kordában tartani az indulatait. Az ügy nem kapott sajtónyilvánosságot, mivel az iskolán belüli erőszak sajátossága, hogy az érintettek félelmükben vagy szégyenükben nem mernek a hatóságok és a közvélemény felé fordulni.
 
A választókerületi elnök utalt a Jobbik 2014 januárjában benyújtott, iskolai erőszak felszámolására benyújtott határozati javaslatára, amely tartalmazza többek között a rendőrség és polgárőrség fokozottabb jelenlétét tanítás előtt, illetve után; az áldozatoknak segítségnyújtó rendszer kiépítését, valamint indokolt esetben a szegregált oktatás bevezetését. Bencsik János emellett megfontolás tárgyává tenné a szülői erőszak elkövetőitől a családi támogatások megvonását, mivel véleménye szerint az erre hajlamos csoportoknak csak ez jelentene valódi visszatartó erőt.