2-2 és drámai tizenegyespárbaj után az Újpesté a Magyar Kupa

Ki mehet Európába?

A tizenegyesek

Onovo, Perosevic, Litauszki, Bacelic-Grgic és Diallo nem hibáztak. Az újpesti Balázs viszont a felső lécre bombázott, de Henty nem büntette a hibát, a kapu fölé lőtt. Ezután Zsótér, Balogh és Bojovics belőtték a magukét, de Hegedűs lövését Pajovic bravúrral kivédte, megnyerve ezzel a Magyar Kupát csapatának.

A meccs

Az újpesti tábor az első perctől kezdve remek hangulatot teremtett az ősi rivális otthonában. Pintér Attila nagyjából a harmadik percig bírta agyvérzés-közeli állapot nélkül, miután tizenegyes-gyanús szituációban csak szögletet ítéltek csapatának. A felcsúti tréner ezt körülbelül akkora ordítással nyugtázta, mint a T-rex a Jurassic Parkból.

A 14. percig kellett várni az első komoly lehetőségre, de a Puskás Akadémiát megmentette a felső léc. 

A meccs ezután bármilyen érdekes momentum nélkül csordogált, mint egy kellemes szerda esti program. A félidő legszebb pillanatait az újpesti ultrák hozták, akik a fiatalon elhunyt Lázár Bence nevét skandálták.

A 23. percben kisebb zavar alakult ki az UTE kapuja előtt, de először Pajovic Filip hárított, majd az ismétlés fölé zúgott. Ez volt a Puskás Akadémia első komoly lehetősége.

A 38. percben aztán megtört az átok, Pintér mester tanítványai egy tanári kényszerítő után Knezevics révén bevették az újpesti kaput, amit utóbbi csapat szurkolói az

"egyszerűen senkik vagytok"

rigmussal nyugtáztak.

Félidőben tehát 1-0-ra vezet a Felcsút, pedig inkább az újpesti csapat dominálta a játékrészt.

Gyenge újpesti szabadrúgással kezdődött a második félidő, az 50. percben viszont már ziccerük volt. Az 52. percben az UTE-szurkolók nem nagyon akarták, hogy elvégezze a felcsúti játékos a szögletet, söröspoharakkal rohamoztak, de Andó-Szabó erélyesen intett, tessék már berúgni azt a labdát, ne finnyáskodjunk.

Nem sokkal később aztán Zsótér bombagóllal egyenlített, egyből előkerült a piro, nem sokkal később ismét gólt szerzett az Újpest, de azt érvénytelenítette a játékvezető.

Bojovic fejese viszont már érvényes volt, amire gyorsan érkezett a felcsúti válasz Antonio Perosevic révén, 2-2. A gyors gólváltás után eseménytelenül csordogált meccs.

Néha, ha hagyja az újpesti tábor, hallani lehet a felcsútiak hangját is, ez egy fiatal szurkolócsoportot jelent, Hajrá Puskás FC zászló mögött. Minden kívánsága így teljesüljön Pintér Attilának! Ráadásul leöntötték sörrel, ez vajon kit igazol?

A rendes játékidőben nem sikerült dönteni, 2x15 perc hosszabbítás következik.

A hosszabbítás első felében, a meccs 100. percéig az Újpestnek volt kettő, kevésbé veszélyes lehetősége, a másik oldalon viszont Pajovicnak kellett szögletre tolnia egy jó lövést. Henty is próbálkozott, fölé ment, az újpesti tábor huhogással jutalmazta a próbálkozást.

Gyors térfélcsere, ha nincs gól, jöhetnek a tizenegyesek.

Unalmas 2x15 perc után kezdődik a büntetőpárbaj.

(címlapfotó: Béli Balázs / Alfahír)