A Mészáros-szállodák megnyitását követeli a menekültek számára az ellenzék

A Mészáros-szállodák megnyitását követeli a menekültek számára az ellenzék

Mivel Putyin a lakóházakat is célba vette a bombáival és a rakétáival, ezért arra lehet számítani, hogy a menekültek száma tovább emelkedik

- mondta Arató Gergely Mészáros Lőrinc budapesti szállodája előtt amely jelenleg zárva van.

A DK frakcióvezető-helyettese szerint a magyar emberek csodálatosan vizsgáztak az elmúlt napokban. Megmozdult a civil társadalom, az önkormányzatok, hogy segítséget nyújtsanak az Ukrajnából menekülteknek.

Arató Gergely úgy fogalmazott, hogy a magyar emberek most lemossák azt a gyalázatot, amit Magyarországra az Orbán kormány Putyin barát politikája az elmúlt években ráfröccsentett.

Ezért elvárjuk azt, hogy a leggazdagabb magyar, Orbán Viktor is vegye ki a részét az áldozatvállalásból! A Mészáros Lőrinc nevére iratott szállodákat is nyissa meg a menedékkérők előtt, hiszen ő maga mondta, hogy ha a háború elől menekülnek az emberek, akkor segíteni kell! Akkor segítsen ő maga is

- tette hozzá Arató Gergely.

A DK-s politkus az egyesült ellenzék nevében felszólította Orbán Viktort, hogy a Mészáros Lőrinc által névleg vezetett szállodacsoportot, hogy nyissák meg a szállodákat a menedékkérők előtt.

Múlt héten amikor az oroszok megtámadták Ukrajnát, Jakab Péter ugyanezt követelte Orbán Viktortól és Mészáros Lőrinctől. A Jobbik elnöke szerint azok a szállodák ugyanis közpénzből kerültek Mészároshoz, így ezek a szállodák a magyaroké, a magyarok pedig a kormánnyal ellentétben szolidárisak az ukrán menekültekkel.

Jakab Péter: Mészáros nyissa meg a szállodáit a menekülő családok előtt

Akkor adok egy tanácsot: Orbán másik haverja, Mészáros nyissa meg a szállodáit a menekülő családok előtt. Még mielőtt félreértené: nem pénzért, hanem ingyen - írja közösségi oldalán megjelent posztjában Jakab Péter, a Jobbik elnöke arra utalva, hogy miközben a magyarok ezúttal is jelesre vizsgáznak emberségből, addig az Orbán-kormány azon túl, hogy átengedi őket, semmilyen érdemi segítséget nem ad a magyar-ukrán határra folyamatosan érkező menekülteknek.

Az ellenzék mostani sajtótájékoztatóján Vajda Zoltán, az Egységben Magyarországért zuglói, illetve alsórákosi jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzati megvonások miatt elszegényedett önkormányzatotok és az ott élők segítenek a bajba jutott menekülteken.

Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a járvány alatt Mészáros Lőrinc szállodái közel 18 milliárd forint közpénzt kapott.

Mindezek ellenére nem történt semmi, mert itt kezdődtek a leépítések. Ezért is követeli az ellenzék, hogy a leggazdagabb ember, aki maga Orbán Viktor, aki Putyin legfőbb szövetségese, végre ne csak a magyar adófizetők pénzéből próbálja megoldani ezt a helyzetet, hanem a saját pénzéből is

- mondta Beleznay Zsuzsanna.