Letartóztatásba helyezték a soproni munkásszállón késelő ukrán férfit

Letartóztatásba helyezték a soproni munkásszállón késelő ukrán férfit

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 48 éves ukrán férfinak, aki a gyanú szerint hétfőn hajnalban megkéselt egy lakót a soproni munkásszállón - írja a 24.hu.

A bíróság döntését azzal indokolta, hogy a férfi csupán pár nappal korábban érkezett az országba és nem rendelkezik Magyarországi lakcímmel sem, így valószínűsíthető, hogy elérhetetlenné válna az eljárás során. A bíróság továbbá rámutatott, hogy a gyanúsított tekintetében az eljárás nehezítésének veszélye is fennáll, különös tekintettel a tanúk jogellenes befolyásolására, valamint nem zárható ki a bűnismétlés veszélye sem.

Ismét késelt egy ukrán vendégmunkás, októberben megállítható a betelepítésük

Sneider Tamás Jobbik-elnök szerint szó sincs elszigetelt esetekről, ha az Orbán-kormány támogatásával hazánkba telepített külföldi vendégmunkások által elkövetett bűncselekményekről kell beszélnünk. A politikust azután kérdeztük, hogy a rendőrség honlapja szerint vasárnap éjszaka egy soproni munkásszállón egy ukrán vendégmunkás megkéselte egy társát ( korábban volt már itt ökölpárbaj is).