Ungár Péter: "Nem mondjuk, hogy van egy nagy megoldás, egy nagy ellenség, egy nagy vezér"

Ungár Péter: "Nem mondjuk, hogy van egy nagy megoldás, egy nagy ellenség, egy nagy vezér"

"Az egyesült ellenzék abban a formában, ahogy a választáson indult, megszűnt" - vélte Az LMP társelnöke, aki pártjával csak egy dolgot ígér: zöldpolitikát szeretnének csinálni.

"Az egyesült ellenzék abban a formában, ahogy a választáson indult, megszűnt" - vélekedett szombati Facebook-posztjában Ungár Péter LMP- társelnök. Gondolatmenetét az összefogásról azzal folytatta:

Nincs. Vége. Elhunyt. És ezzel még különösebb probléma sincs, mert azért őszintén szólva nem volt egy olyan sikertörténet, amit vissza kellene sírni. 

"Ezért mi nem szeretnénk megmondani, hogy hány ellenzéki párt legyen, nem szeretnénk úgy tenni, mintha tudnánk a Fidesz leváltásának csodareceptjét, nem minősítünk se árulónak, se ügynöknek senkit. Nem szeretnénk részt venni a jelzőhalmozási versenyben, és nem szeretnénk többet olyan kampányt csinálni, melynek egyetlen célja, hogy eltitkoljuk, hogy tartalmi kérdésekben mit gondolunk a világról, nehogy elijesszük a szavazókat" - fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

Szerinte megérdemlik a választók, hogy felnőtt emberként, őszintén beszéljenek velük, 

"ezért nem mondjuk, hogy van egy nagy megoldás, egy nagy ellenség, egy nagy vezér".

Ungár mindezen felül úgy látja:

A politika nagyon fontos dolog, de az életnek csak korlátolt részébe tud beleszólni. Vannak hatalmas problémák, mint a klímaváltozás vagy a szociális krízis, és ezekre meg kell kísérelni válaszolni. De azt mondani, hogy ezeket csak a politika egyedül meg tudja oldani, téves. 

Meggyőződése, hogy neki és pártjának a küldetése megújítani a politikai kultúrát abban, hogy "ne adjunk senkinek hamis reményeket".

"Mi egy dolgot ígérünk. Azt, hogy mi zöldpolitikát szeretnénk csinálni. Foglalkozni mindennel, ami elősegíti a zöldfordulatot, ami segít megvédeni a természeti értékeinket, ami miatt újra magyar lesz a bolti paradicsom. Ez azt is jelenti, hogy van, amivel nem foglalkozunk, hogy nem gondoljuk azt, hogy minden nagy állami ellátórendszert tökéletesen értünk, és a magyar államiság minden ezeréves problémáját ismerjük" - fejtette ki Ungár Péter.

A teljes bejegyzés alább olvasható: