Egy dél-kaliforniai zsinagógában történt lövöldözés sokkolja az amerikaiakat

Egy dél-kaliforniai zsinagógában történt lövöldözés sokkolja az amerikaiakat

Egy 19 éves fiatal férfi nyitott tüzet a zsidó húsvét ünneplőire.

Egy tizenkilenc éves férfi szombaton tüzet nyitott a dél-kaliforniai Poway zsinagógájában egy ember életét kioltva és három embert megsebesítve.

Az MTI hírösszefoglalója a helyi hatóságok közlésére hivatkozva azt írja: a lövöldözéskor mintegy száz ember lehetett a zsinagógában, akik a zsidó húsvét ünnepségein vettek részt. A hatóságok tájékoztatása szerint a halálos áldozat egy nő, a három sebesült között pedig egy gyermek és egy rabbi is van.

A John Earnest névre hallgató férfi tette után gépkocsin menekült, majd maga tárcsázta a 911-es segélyhívószámot, hogy bejelentse: „részese volt” egy lövöldözésnek a helyi zsinagógában. 

David Nisleit, San Diego rendőrfőnöke a sajtónak elmondta, hogy a lövöldözés után egy szolgálaton kívüli, épp a zsinagógában tartózkodó határőrtiszt a férfi után lőtt, de nem találta el. A rendőrség hamar utolérte a kocsit, amely lehúzódott az út szélére, a merénylő pedig feltett késszel kiszállt. Azonnal őrizetbe vették, jelenleg az FBI emberei hallgatják ki őt. Az eddigi tudósítások szerint egyelőre nem világos, hogy a tettest milyen indíték vezette.

Az eset után Donald Trump amerikai elnök egy rendezvényen valószínűnek nevezte, hogy „gyűlöletből fakadó bűntettről” van szó.

(MTI)