Milák Kristóf ismét „leúszta” Európát

Milák Kristóf ismét „leúszta” Európát

Milák Kristóf aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a budapesti úszó Európa-bajnokságon. A 21 éves világklasszis 50,18 másodperces országos csúccsal, Európa-bajnoki rekorddal csapott célba, a szám másik magyarja, Szabó Szebasztián 51,86 másodperccel nyolcadik lett.

Milák ezzel duplázott a Duna Arénában, hiszen 200 méter pillangón a szám világcsúcstartójaként és világbajnokaként sem volt ellenfele, ott minden idők második legjobb idejével nyert.

A Honvéd úszója az elődöntőben Európa-bajnoki csúccsal volt a legjobb – 50,62-es ideje megegyezett azzal, amivel a 2017-es budapesti világbajnokságon ezüstérmet nyert –, ugyanakkor mindkét hossznál saját elmondása szerint borzalmasan jött ki neki a fal, így a fináléban jobb időt várt magától.

A falak most a barátaim voltak, illetve én voltam annyira felkészült, hogy ne tudjanak „megszívatni”. Összességében elégedett vagyok, ugyanis előzetesen 50,2 körüli időre saccoltam magam. Most már csak egy ember van előttem

– nyilatkozta az M4 Sportnak Milák, aki ezzel a világcsúcstartó (49,50) amerikai Caeleb Dresselre célzott, vele a tokiói olimpián csaphat össze.

A döntőben mindkét magyar jól kapta el a rajtot, és rendkívül erősen kezdett, így az első két helyen fordultak. Milák aztán az utolsó 25 méteren, ahogy mindegyik futamban, egyszer csak ellépett a mezőnytől és faképnél hagyott mindenkit. Szabó ugyanakkor elfáradt a végére és csak nyolcadik lett.

(MTI)