Bőven jutott a felcsúti focicsapat szponzorának a 3,9 milliárdos útfelújításból

Mészáros Lőrinc több üzlettársa is kaszált.

923 millió forint összértékű megrendelést nyert el az állami megbízások terén jól teljesítő, Mészáros Lőrincékkel többször is együtt dolgozó Swietelsky. Az EU hivatalos lapjában közzétett hirdetmény alapján a Puskás Akadémiát is támogató cég 14 útszakaszt újít meg az ország több részén. A legnagyobb megbízás egy 288 milliós bekötőút éptése Aranyosgadánynál, a legkisebb pedig egy majdnem 7 millió forintos buszöböl-helyreállítás.

Mészárosék a pályán dolgoznak

Folytatódik a nyári időszakban szüneteltetett munka a dél-balatoni vasútvonalakon. Fonyód és Kaposvár között szeptember 1-től, Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy között pedig szeptember 11-től újra vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel.A kivitelezést a Déli-part 2016 Konzorcium (R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.)

Mészáros Lőrinc kipróbált üzlettársai, a Soltút, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt összesen 1,3 milliárd forint értékben dolgozhatnak a magyar úthálózaton. A legnagyobb megrendelés a Mindszent-Hódmezővásárhely összekötőút megépítése 508 millió forintért.

A francia hátterű Colas hasította ki a legnagyobb szeletet a keretközbeszerzésből. A cég 6 kilométernyi útburkolatot újíthat meg az M1-esen 1,688 milliárd forintért. Ezen kívül még egy 47 millió forintos megbízást is elnyertek.

Az útfelújításra vonatkozó, 270 milliárd forintos keretközbeszerzést még két éve írta ki a Magyar Közút. Az állami társaság tenderének 13 győztese ezután egymással versenyezhet a meghirdetett útfelújítási munkák elnyeréséért.