Jobbik: Orbán egyedül maradt

Jobbik: Orbán egyedül maradt

A Jobbik szerint a lengyelek a régiós együttműködés, a történelmi lengyel-magyar dacszövetség miatt egy ideig elnézőek voltak Orbánnal szemben, de itt a vége: senki sem asszisztál tovább Orbán Európát eláruló, oroszbarát politikájához.

Sok kérdőjel nem maradt, miután a csehek után a lengyelek is bejelentették, hogy nem jönnek a V4-re, mert szerintük Orbán Putyint támogatja. Így az Orbán-kormánynak szégyenszemre le kellett lefújnia a V4-es országok védelmi minisztereinek találkozóját

- olvasható a Jobbik közleményében.

Az ellenzéki párt szerint ez rossz hír a magyar emberek számára, és annak a jele, hogy Orbán Viktor miatt Magyarország és a magyar külpolitika immáron totálisan elszigetelődött.

Senki sem akar már Orbánnal mutatkozni. Ezzel talán mindenki számára világossá válhat: Magyarország létérdeke, hogy megszabaduljon Orbántól. Orbánéknak tárgyalópartnerek híján egyedül kellett volna kiállniuk, ugyanis mindenki lemondta Orbán miatt a visegrádi országok meghirdetett találkozóját. Nemcsak a Nyugat, de már a közép-európai régió országainak vezetői is átlátnak a szitán, pontosan tudják, hogy Orbán miért is olyan elnéző a háborús agresszor Putyinnal szemben.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy Orbánnak „elévülhetetlen érdemei” vannak Európa szétverésében, és a putyini térnyerésben.

Európában mindenki tudja, hogy ha egyetlen hatalmon lévő politikust - mint díszpintyet - meg lehet nevezni az uniós tagországok között, akinek igenis személyes felelőssége van a jelenlegi háborús konfliktus előzményeit tekintve, az nem más, mint Orbán Viktor.

A Jobbik szerint a lengyelek a régiós együttműködés, a történelmi lengyel-magyar dacszövetség miatt egy ideig elnézőek voltak Orbánnal szemben, de itt a vége: senki sem asszisztál tovább Orbán Európát eláruló, oroszbarát politikájához.

Már a lengyel-magyar kormány sem jó barát. Amikor egy magyar miniszterelnök a lengyelek számára is nemkívánatos személlyé válik, az is egy szint, de történelmileg ennél nem nagyon van már lejjebb

- írta közleményében a Jobbik.

A párt arra is felhívja a figyelmet, hogy akik utoljára érdemben szóba álltak Orbánnal, azok az orosz, valamint a fehérorosz diktátorok voltak, Putyin és Lukasenka, akik a Jobbik szerint éppen a Szovjetunió újraeszkábálásán és Európa lángba borításán ügyködnek. Orbánt persze ők is csak használják, mint egy spiont, Európa spionját.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a legfrissebb hírek szerint Putyin hekkerei vígan olvasgatták a magyar külügy levelezéseit éveken keresztül. A magyar diplomácia nyitott könyvvé vált Moszkva számára. Orbánék képtelenek voltak megvédeni Magyarországot és Európát az orosz kémtevékenységtől. De ami rosszabb, talán nem is akarták…

Orbánt már mindenhol kiismerték, véglegesen és reménytelenül elszigetelődött, ilyen egy igazi persona non grata. Azonban Magyarországnak nem kell követnie őt a szakadékugrásos mutatványban. Április 3-án váltsunk kormányt, váltsunk rendszert! Magyarország helye a Nyugat, nem az orbáni vadkelet

- zárul a Jobbik közleménye.