A belváros karácsonyi kiárusítást tart, 1,3 milliárd forintnyi ingatlantól szabadul meg

A belváros karácsonyi kiárusítást tart, 1,3 milliárd forintnyi ingatlantól szabadul meg

Az V. kerületi ingatlan üzleti és irodacélú ingatlanoktól válik meg mintegy 1,3 milliárd forint értékben. Erről a december 16-án tartott váratlan rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselők, mindezt úgy, hogy az előző heti rendes ülésen nem kerültek napirendre az eladások - írja a Telex.

Az ingatlanok kiválasztásánál érdekes szempontok érvényesülhettek, ugyanis kettő abban az Arany János utcában található, amit kormányzati támogatásból most akarnak felújítani. Emellet önkormányzati helyiségeket adnak el az Aulich, Báthory, Bástya és a Semmelweis utcában is. A döntést az ellenzéki képviselők nem támogatták, így a 9 fideszes igen szavazatával ment át.

Az ellenzéki pártok közös, Tiéd a Belváros nevű frakciójának vezetője, Kovács Alex Gábor ezzel kapcsolatban azt mondta, "a módszer a szokásos: „titokban” meghirdetett pályázat, rövidre szabott határidők, egy kivételével minden ingatlanra egy ajánlat érkezett, gyakorlatilag ugyanakkor összeget kínálva, mint ami a pályázati kiírásban szerepel. Valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva. A fideszes kerületvezetés a látszatra sem ad."