Vadászati kerekasztalt szerveznek, hogy őszintén beszélhessen a szakma

Az Orbán-kormány célkeresztjében most már egyértelműen ott vannak a magyar erdők. Ennek egyik csapásiránya a vadászati joggal való machinálás, illetve a társaságok földterületeinek átrajzolása. A fideszes úri-murinak azonban ára van, amelyet azok a szakemberek kénytelenek megvédeni, akiknek a törvény szerinti feladata mások mellett a vadászható állatfajok és élőhelyük védelme, a vadgazdálkodás, a vadászat, továbbá a vad által és a vadászat során, valamint a vadban okozott károk megelőzése és megtérítése.

A Magyar Zoltán által szervezett kerekasztalülés fő témái:

  • a vadászati jog gyakorlása
  • tájegységi határok újraszabása
  • közös határozat megalkotása

A jobbikos politikus tájékoztatása szerint az esemény egyik célja, hogy minél több szakmabeli mondhassa el őszinte véleményét a témákkal kapcsolatosan, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy sok vadász, földtulajdonos félti a megélhetését - hiszen a vidék tudatos elsorvasztás miatt egyre kevesebb a megélhetési lehetőség az agráriumban.

Lőttek minden szakmaiságnak?! Célkeresztben a vadászok

Vannak olyan mutyik, amikor a kis gömböc gyarapodása nem jelent konkrét kockázatot a magyar természeti erőforrásokra nézve, de ez a vadászat esetében nem állja meg a helyét, ez egy rendkívül fontos szakma, amire még a jogszabályalkotó is világosan rámutat: a vadászati törvény