Még hogy Budapesten nincs természetes élővilág?! Íme, vaddisznók Gazdagréten

Még hogy Budapesten nincs természetes élővilág?! Íme, vaddisznók Gazdagréten

A Budapesti Autósok Közössége olvasója osztotta meg azt a múlt hét csütörtökön készült videófelvételt, melyen Budapest XI. kerületében, Gazdagréten

vaddisznók szaladgálnak az úton.

A közlekedési portál a szomszédos kerület lapjára hivatkozva azt írja, az állatok egyre gyakrabban megjelennek a XII. kerületben is.

A lap idézi Bene Zsoltot, a Budakeszi Vadaspark ügyvezetőjét, aki szerint a vaddisznó nem lát jól, az emberi hangra viszont biztosan alábbhagy a bátorsága, ugyanis valósággal iszonyodik az embertől. Mint írják, a vaddisznó elsősorban menekülni akar. Ha nem tud, mert nem képes rá, akkor, mint utolsó esély, ránk támad. Izmos állkapcsával komoly sérüléseket okozhat. A malacait féltő koca, a beteg, megsebzett állat – például egy gázolás után –, vagy a párzási időszakban az udvarló kan disznó akár rá is támadhat az emberre.

Ilyen támadás azonban városban még nem történt,

az ember legtöbbször békésen ide-oda vonuló kondákkal találkozhat, a leginkább veszélyesnek tűnő vadkanok viszont sokkal óvatosabbak annál, hogy akár csak egy pillanatra is meglássuk őket.

Nem randalíroznak a kertekben, utcákon, a nagy ramazúrit szinte mindig a süldők, vagy a fiatalabb disznók okozzák, ám nekik az eszük ágában sincs emberre támadni – írják.