„Vajon mennyit fizetett a Fidesz Heringes Anitának?"

A Jobbik szerint a MSZP-s politikus valljon színt és álljon a nyilvánosság elé, hogy miért nem szavazott a paksi bővítéssel kapcsolatos javaslatról.

„Heringes Anita valljon színt és álljon a nyilvánosság elé, hogy miért nem szavazott”

– szólította fel a paksi szocialista politikust Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási Bizottság tagja csütörtöki, parlamenti sajtótájékoztatóján. Heringes Anita 2012 óta az MSZP paksi szervezetének elnöke. Bár nem lehet tudni, hogy Heringes miért nem szavazott, Lukács László György szerint „frappánsan” azt lehet mondani:

„az éppen 30 éves Heringes Anita, nem szavazott a 30 évről”.

A jobbikos képviselő emlékeztetett rá, Heringes nem-szavazása kellemetlen helyzetbe hozhatja az MSZP vezetését a csütörtöki budapesti párttanácson, ahol a párt formálódó „zöld szárnya” követelni fogja, hogy szögezzék le, nem értenek egyet „semmilyen új atomerőmű létesítésével”.

Szerdai cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az újpesti elnök, Trippon Norbert levélben fordult a párt tagságához, amelyben „zöld gazdaságfejlesztési modell” kidolgozását sürgeti, és követeli, hogy az MSZP mondja ki: „Magyarországon végleg véget kell vetni az atomenergia korszakának.” Lukács László György szerint „érdekes lesz”, hogyan fog vélekedni erről a kezdeményezésről Heringes Anita.

A jobbikos képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy Heringesnek és az MSZP-nek „tisztára kell mosnia magát” Paks kérdésében. 

„Miért nem szavazott Heringes Anita? Vajon bent tartózkodott-e a teremben, ha nem, akkor merre járt a számára kényelmetlen kérdés szavazásakor? Vajon mennyit fizetett neki a Fidesz, hogy ne szavazzon a javaslat ellen? Lesz-e következménye Heringes Anita nem-szavazásának?”

- tette fel kérdéseit Lukács László György.

A Jobbik vezetése Apáti Istvánra 100 ezer forintos büntetést szabott ki, amiért – egyébként igazoltan – hiányzott a keddi parlamenti szavazásokról.