Valakinek bejött ez a tél is! Például a Lakitelek Népfőiskola miniszteri biztosának

Jó hír: nem lett kisebb a magyar állam, sőt!

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető Miniszter utasítása szerint 2017. január 1-től 2017. június 30-ig Kandra Ildikó tovább folytathatja megkezdett munkáját, mint „a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciójával és fejlesztésével összefüggő ügyekért” felelős miniszteri biztos.

A kipróbált fideszes (12 évet húzott le a frakció mellett) feladata többek között a Lakitelek Népfőiskola fejlesztésére szánt hazai és külföldi források felhasználásának felügyelete. Mindezért helyettes államtitkári illetményben részesülhet.

Ismét kinevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kárteszi Nándort a „2017. évi Asztanai Szakvilágkiállítással kapcsolatos feladatok végrehajtásáért és koordinációjáért” felelős miniszteri biztossá. Jelenlegi megbízatása január 1. és június 30. közötti időszakra szól.

A Kazahsztánba akkreditált agrár és környezetügyi attasé már tavaly is ellátta ezt a feladatot, munkáját 3 fős titkárság segíti, viszont díjazásban nem részesül.

Szintén Varga Mihály döntése után lehet további fél évig „a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt informatikai projektjeinek összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásának” miniszteri biztosa Kalocsai Kornél.

Továbbra is feladata a NAV tervezés alatt lévő és megvalósítás előtt álló informatikai projektjeinek, valamint a folyamatban lévő fejlesztéseinek áttekintése. Ebben titkárság nem segíti, és juttatásban sem részesül.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elégedett volt Kasó Attila teljesítményével, így a következő hat hónapig továbbra is ő lesz „a nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló koncepciók összehangolásával, végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására” kinevezett miniszteri biztos. Kasó helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegre, valamint a kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.

A fideszes országgyűlési képviselő, Tiffán Zsolt is megtarthatja „az Ős-Dráva Program megvalósításával kapcsolatos feladatok irányításáért és összehangolásáért” felelős miniszteri biztosi címet.

A fejlesztési minisztérium munkáját segítő Tiffán helyettes államtitkári fizetésben részesül, amihez persze jár még az országgyűlési képviselőként, és a parlament gazdasági bizottsági tagságért járó illetmény is.

Az Igazságügyi Minisztérium kabinetfőnöke nevezte ki Monori Márkot, aki szintén régi partnere a tárcának, csak 2014. november 24. és 2016. november 24. között több mint 5,5 millió forint értékben kötöttek vele megbízási szerződést.