Válaszolt a köztévé Magyar Péternek a listavezetői vitáról, de csak az időt húzzák

Válaszolt a köztévé Magyar Péternek a listavezetői vitáról, de csak az időt húzzák

Aláírás nélküli, időhúzó levélben reagált az MTVA a Tisza Párt vezetőjének. Az állami tévé azért akar időt nyerni, mert Magyar Péter tüntetést ígért be, amennyiben nem rendeznek méltó vitát az EP-választásokon induló pártok listavezetőinek.

Majd' egy hét után válaszolt a rogáni propaganda ökle, a “köz”televízió a listavezetői vitával kapcsolatos kérdéseimre – írta Magyar Péter facebook-bejegyzésében. A választ csak azért küldték neki, mert holnap jár le a határidő, ami után Magyar híveivel az állami tévé Kunigunda utcai székház elé vonulna tüntetni. Szerinte ezzel a levéllel csak húzzák az időt.

Magyar Péter nem tartja valódi válasznak az MTVA-tól kapott levelet.

Úgy fogalmazott, a köztévé valójában nem válaszolt, mivel a két mondatból sem az nem derült ki, hogy mikor, hol és milyen feltételek mellett lenne a vita, sem az, hogy élőben adnák-e a beszélgetést.

Magyar hozzátette:

Két dolog viszont kiderült. Az, hogy a Rogánpress húzza az időt és az, hogy a nevét senki sem meri adni ehhez.

A Tisza Párt alelnöke jelezte: felhívom a „hírhamisító” Papp Dániel MTVA vezér figyelmét arra, hogy normálisan működő országokban a vitában részt vevő pártok képviselői egyeztetnek a vita részleteiről, a közmédia csak helyszínt és lehetőséget biztosít a műsorhoz.

Magyar Péter közzétette az aláírás nélküli válaszlevél teljes szövegét:

Tisztelt Magyar Péter!

Köszönjük érdeklődését a közmédia által tervezett EP-vita lebonyolításával kapcsolatban. A jövő hét folyamán, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatjuk a listát állító szervezeteket a vita valamennyi részletéről.

Türelmét köszönjük! Tisztelettel,

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

Magyar Péter így kommentálta az MTVA levelét: A százmilliárdokból működő “köz”média a magyar embereké, nem maradhat Rogán Antal játékszere. Az egyik első lépésünk lesz az adófizetők pénzén működő sajtó függetlenségének visszaállítása és a Propaganda Minisztérium megszüntetése.”

(Címlapkép: Magyar Péter/facebook)