Valós megbecsülést a bölcsődei dolgozóknak!

A Jobbik a bölcsődei szakma nagyobb megbecsülését kéri a társadalom egészétől, és felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb tegyen lépéseket a szférában dolgozók béreinek emelkedése érdekében.

Az új generációk elindítása az élet felé a bölcsődékben kezdődik, s jelen helyzetben a szakma dolgozói sokszor személyes lemondással és áldozatokat követelő hivatásuk gyakorlásával teszik élhetőbbé a kisgyermekes családok hétköznapjait.
 
1852-ben nyitották meg Magyarországon az első bölcsődét és hozták létre a kisgyermekellátás intézményét. Olyan kiemelkedő nevek állhatatos munkája eredményezte ennek az intézménynek a megvalósulását, mint Forrainé Brunszvik Júlia, Rozmanith Antal, dr. Fromm Pál és mindazok, akik az elmúlt 163 év alatt a szakmát építették és fejlesztették; Akócsi Ágnes, Dr. Polónyi Erzsébet, Kabainé dr. Huszka Antónia, Keresztúri Mária, Forrai Katalin, Stróbl Mária és még sokan mások. Emlékezzünk rájuk tisztelettel és megbecsüléssel ezen a napon!
 
A Jobbik a szakma nagyobb megbecsülését kéri a társadalom egészétől, és felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb tegyen lépéseket a szférában dolgozók béreinek emelkedése érdekében, ne hitegesse őket tovább, nem ígéretekre, hanem tettekre van szükség.
 
Hálával és köszönettel tartozunk a kisgyermeknevelőknek, a szaktanácsadóknak, a vezetőknek, a bölcsődeorvosoknak és a bölcsődei munka során nélkülözhetetlen technikai dolgozóknak egyaránt. Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a bölcsődék napján a magyarországi bölcsődék minden dolgozóját - áll a Sneider Tamás által jegyzett közleményben.