Van magyar-izraeli áldozata is a Hamász terrortámadásának

Van magyar-izraeli áldozata is a Hamász terrortámadásának

A lap információi szerint egy másik magyar-izraeli tinédzserlányt és édesanyját is elhurcolták Gázába a Hamász dzsihadistái, amikor október elején rajtaütöttek a kibucon, ahol éltek. A szintén magyar-izraeli édesapáról sajnos a támadás óta nincs hír, őt eltűntként tartják számon.

FRISSÍTÉS: Magyar volt az édesapja, de nem magyar állampolgár a Hamasz által meggyilkolt áldozat

Miután Hetek interjúja nyomán elterjedt a hír, hogy a palesztin terrortámadásnak magyar áldozata is lehet, a magyar nagykövetség kapcsolatba lépett a hozzátartozóval és tájékoztatták, hogy a bátyjának nem volt magyar állampolgárága, habár édesapjuk magyar.

Osnat Weiss, a magyar származású áldozat húga ismét kapcsolatba lépett a lappal, és jelezte, hogy a helyi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint a bátyjának nem volt magyar állampolgársága, habár igényelhette volna édesapja nyomán. Osnatnak és másik, eltűntként nyilvántartott bátyjának, Ilannak viszont van magyar és izraeli állampolgársága is, tekintve, hogy édesapjuk magyar, ahogyan a Gázába elhurcolt 18 éves Nogának is.

A Hetek című lap hozzátartozóktól úgy értesült, hogy a terrortámadásnak magyar állampolgárságú áldozata is van. A Külgazdasági és Kügyminisztérium egyelőre még nem erősítette meg a hírt.

A család két tagját megölték, kettejüket pedig túszul ejtették a Hamász terroristái.

Most először adott interjút a magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss, akinek a családjából többen is a Be'eri kibucban laktak, azon a településen, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlást rendezték az országba beözönlő terroristák. Egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét, Shirit és 18 éves lányát, Nogát túszként vitték Gázába a Hamász dzsihadistái.

A szülők másik két, idősebb lányát viszont épségben sikerült kimenteni a kibucból, ők egy másik lakásban húzták meg magukat. Osnat másik bátyját, Amirt, aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár, a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

A Hetek úgy tudja tehát, hogy a Hamász terrortámadásának van magyar áldozata. A lap megkereste az ügyben a Szijjártó vezette Külügyminisztériumot is, ahonnan egyelőre még nem erősítették meg az értesüléseket.

(Címlapkép: Hetek/a család fotója)