Van egy új miniszteri biztosunk

A feladata: az Alkotmányvédelmi Hivatal szervezetének átalakítása és koordinálása.

Eszerint Kiss Zoltán ezredes a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárságának koordinációs főosztályvezetői munkakörének ellátása mellett végzi majd feladatát. A miniszteri biztos kinevezése legfeljebb hat hónapra – május 15-től november 14-ig – szól.
 
Az utasítás értelmében a miniszteri biztos Tasnádi László rendészeti államtitkárral közreműködve látja el feladatát, s rajta keresztül munkájáról havonta jelentést tesz a belügyminiszternek. Kiss Zoltán miniszteri biztosi megbízása idejére a jelenlegi főosztályvezetői besorolása szerinti díjazásra és juttatásokra jogosult.
 
A korábbi Nemzetbiztonsági Hivatalból a 2010-ben lett Alkotmányvédelmi Hivatal, a polgári titkosszolgálat felügyelete pedig a Belügyminisztériumhoz került.
 
Az Alkotmányvédelmi Hivatalt 2010-től Balajti László vezette, őt Göbölös László követte, aki 2011. december 20-ától megbízottként vezette a hivatalt, 2012. július elsejével nevezték ki főigazgatóvá. Göbölös Lászlót idén március 31-ei hatállyal - saját kérésére - Orbán Viktor felmentette posztjáról.
 
Áprilisban a BM az MTI-vel azt közölte: az új főigazgató személyének kiválasztása folyamatban van, az átmeneti időszakra 2015. április 1-jei hatállyal Földes Gyula főigazgató-helyettest bízták meg a vezetői feladatok ellátásával.