Van mit tejbe aprítani

Ahogy Pad Ferencnek, úgy Fenyvesi Zoltánnak is van mit félretenni hónap végén. A fideszes jelölt havi 819 ezer forintot keres.

Ahogy Pad Ferencnek, úgy Fenyvesi Zoltánnak is van mit félretenni hónap végén. A fideszes jelölt havi 819 ezer forintot keres.

A kormánypárt helyi politikusa a szerkesztőségünk birtokába került vagyonnyilatkozata szerint havonta bruttó 819 ezer forintot keres, felerészben tulajdonosa egy ajkai lakóháznak, Ábrahámhegyen kisméretű teleknek és üdülőnek, két gépkocsival, Herendi porcelánokkal, biztosításokkal, befektetési jeggyel rendelkezik - írja a Népszava.

A szocialisták napilapja megszerezte a fideszes Fenyvesi Zoltán idén januárban leadott vagyonnyilatkozatát. Fenyvesi korábban több cikluson át volt önkormányzati képviselő Ajkán, ezért köteles vagyonnyilatkozatot tenni. A dokumentumból kiderül, hogy a jelölt felerészben birtokol egy ajkai, 483 négyzetméteres telken álló 105 négyzetméteres lakóházat, Ábrahámhegyen egy 737 négyzetméteren álló 57 négyzetméteres üdülőt, Hárskút környékén szántó és erdő társtulajdonosa. Emellett 2,48 százalékban tulajdonos egy kft.-ben.

Fenyvesi 2014 novemberében vásárolta Skoda Octavia személygépkocsiját, Opel Corsáját pedig 2009-ben örökölte. 1989 óta gyűjti a herendi porcelánt, azóta vásárolt és ajándékba is kapott ilyeneket. A fideszes képviselőjelöltnek életbiztosítása és nyugdíjbiztosítása is van, ám ezek összege a vagyonnyilatkozatban nem szerepel. Az viszont kiderül, hogy befektetési jegyekben 5,5 milliót tart. Köztartozása és pénzintézettel, magánszeméllyel szembeni tartozása nincs.

A kormánypártok jelöltje ötvenéves pedagógus, jelenleg a várpalotai Thury György Gimnázium igazgatója. Ebben a pozícióban havi bruttó 510 ezer forintot keres. A megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökeként havi bruttó 269 ezer forintot kap, költségtérítése havi bruttó 40 ezer forint.

Nyilvánosságra hozták egyebek mellett, hogy a baloldali jelölt a Mal Zrt. értékesítési vezetőjeként havi bruttó 390 ezer forintot keres, az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet elnökeként bruttó 70 ezret, az egyik ajkai cég felügyelőbizottsági tagjaként további kilencvenezer forintot kap, önkormányzati képviselőként pedig 290 ezer forintot visz haza havonta.

Felerészben birtokol egy ajkai nyolcvan négyzetméteres lakóházat, egyhatod részben tulajdonosa egy magyarpolányi nyolcvan négyzetméteres lakóháznak és felerészben az övé egy szintén magyarpolányi, több mint ezer négyzetméteres gyümölcsös, rajta egy 29 négyzetméteres gazdasági épülettel. OTP pénzpiaci befektetésben 749 ezer forintja, önkéntes magán-nyugdíjpénztárban 2,8 milliója, FHB betétben 2,65 milliója és takarékbetétben még négyszázezer forintja van.