Jobbik: Völner után Varga Juditnak is távoznia kell!

Jobbik: Völner után Varga Juditnak is távoznia kell!

„Hogy Orbánék egy maffiaállamot építettek, annak régóta kézenfekvő bizonyítékai vannak. Hogy lopnak, az sem újdonság, hiszen „amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája”. Az viszont, hogy többmilliós csúszópénzeket tömköd egy kormánytag a saját zsebébe, ráadásul a végrehajtói kar elnökének letartóztatását követően kerül a képbe, botrány a köbön" 

- írja közleményében a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint sejthető volt, hogy a végrehajtói kar elnökének letartóztatása csak a jéghegy csúcsa. „Nem volt véletlen a hetek óta tartó hírzárlat, ahogy Gulyás miniszter múlt heti kormányinfós, zavaros kommunikációja is új értelmet nyer."

Mint kiderült, hogy a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés gyanúja miatt kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. A gyanú szerint ugyanis a fideszes államtitkár, Varga Judit helyettese a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

„Ami különösen vérlázító, hogy a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében. Bízunk benne, hogy mihamarabb arra is fény derül, hogy a fideszes kormánytag ezért mit intézett el, milyen „szolgáltatást” nyújtott mindezért cserébe, hogyan működik valójában Orbán pókhálója."

A Jobbik szerint joggal érdekelheti a közvéleményt az is, hogy a kamerák elől előszeretettel menekülő Varga Judit igazságügyi miniszter mit tudott a kollégája ügyleteiről. Feltételezik, ez is szóba került, amikor "Völnerrel együtt figyeltek meg és hallgattak le független újságírókat, üzletembereket és ellenzéki politikusokat."

A néppárti Jobbik szerint Völner Pál lemondásával nem úszhatják meg Orbánék. Helyettesét követve Varga Judit is haladéktalanul vegye a kabátját!

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}