Csaknem félmilliárdból őrizhetik a Városligetet a Fidesz kedvenc őrző-védői

Az Európai Unió hivatalos értesítőjében megjelent határozatból kiderült, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 465 millió forintos szerződést kötött a Valton Sec Kft.-vel.

A végeredmény persze boritékolható volt, lévén a Fidesz-kormány idején számos közbeszerzést megnyerő cég egyedül ndult a nyílt eljáráson.

A Valton a Városliget, valamint a Liget Budapest Projekthez kapcsolódó terület- és objektumőrzési, védelmi feladatok ellátását nyerte meg.

Így a parkot látogatók nyugalmának biztosítása és a közvagyon védelme mellett a Városliget felújítása során épülő épületek, létesítmények, kertek és parkok létesítési munkafolyamatainak zavartalansága biztosítása, a Magyar Zene Háza, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Liget útépítés, a Liget közmű munkák, az Olof Palme Ház, a Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, a Városliget Színház és a Dózsa Gy. úti mélygarázs őrzése lesz a dolguk.

Mint ismert, a Valton a vizes világbajnokság helyszíneinek őrzésérése kiírt pályázatot is megnyerte pár nappal ezelőtt: azt a feladatot valamivel több mint egymilliárd forintért végzik el, de a cég számos állami és Fidesz-rendezvényt is biztosított már.