Vas megye ismét a vesztesek között

A képviselők szerint ez tapasztalható az infrastruktúra és az egészségügy területén, de számos más vonatkozásban is. Mindkét választókerületet illetően akadnak olyan fejlesztések, melyek elengedhetetlenek lennének – ezeket részletezték a politikusok.

Bana Tibor országgyűlési képviselő elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ígéretével szemben mégsem történik meg a 8-as számú főút négysávosítása, de ugyanígy hátrányosan érinti a Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Jánosháza és Őriszentpéter térségében élőket, hogy az M7-es autópálya kiszélesítése is elmarad. Áttérve az egészségügy kérdésére, a Jobbik körmendi választókerületi elnöke aláhúzta: a körmendi kórházban szükség van aktív belgyógyászati ágyakra és vissza kell hozni a szülészet-nőgyógyászatot is a városba. Ennek érdekében a választókerület Jobbik-szervezeteivel közösen – melyek listája nemrégiben az őriszentpéteri Jobbikkal bővült – a továbbiakban is minden tőle telhetőt megtesz.

„Előttünk a feladat, nincs mögöttünk a kormány” – kezdte mondandóját Balassa Péter szombathelyi közgyűlési képviselő. A szalagátvágások és az ígérgetések helyett tetteket várnak az emberek. Miért propagálja sikerként a kormány a gyorsforgalmi út fejlesztésének évtizedes lemaradását, miközben a Jobbik álláspontja szerint Szombathely és Győr között autópályát kellett volna építeni, ám sem a Fidesz, sem az MSZP nem tudta elérni, hogy a két megyeszékhely között autópálya vezessen? Látható, hogy Vas megye a gyenge lobbitevékenység miatt mindig vesztesként jött ki a döntésekből – mind a szocialista, mind a fideszes kormányok alatt. Míg Kelet-Magyarország irányába autópálya vezet, addig Szombathely felé nem épül autópálya.

A Jobbik minden lehetséges fórumon fel fogja emelni a szavát a szükséges útfejlesztések érdekében, mert a mostani bejelentés alapján várható, hogy a következő időszakban nem várható érdemi fejlődés.