A kormánypárti Vasárnap.hu új főszerkesztője ellen korábban még Köves Slomó is tiltakozott

A kormánypárti Vasárnap.hu új főszerkesztője ellen korábban még Köves Slomó is tiltakozott

Új főszerkesztője van múlthét óta a keresztény portálnak álcázott kormánylapnak, a Vasárnap.hu-nak. Elsőként a 444 emlékeztetett rá, hogy a portál élére azt a Horváth Tamást nevezték ki július 27-én, aki tavaly februárban a szintén kormánypárti 888.hu-n kavart nagy botrányt a „Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés” című cikkével, amit azóta már eltávolítottak.

Ebben a neonácik kedvelt évfordulójáról emlékezett meg, melyben éltette a magyar szélsőjobboldal narratíváját, miszerint az általános történészi vélekedéssel szemben Európát és Magyarországot védelmező, heroikus küzdelem volt a kitörés, holott a résztvevők valójában maximum Adolf Hitler Európáját és a nyilaskeresztesek Magyarországát védelmezték, függetlenül attól, hogy a felszabadításból hamar szovjet megszállás, majd kommunista diktatúra lett - emlékzetet rá a lap.

A KESMA lapjában megjelent Hitlert dicsőítő szöveg miatt még az EMIH vezetője, Köves Slomó rabbi is felemelte tavaly a szavát, aki úgy fogalmazott, hogy

Horváth értelmezésében tehát a Magyarországot megszálló náci katonák és az akkor már nyilas magyar hadsereg az „európai civilizációt” védte, és az erre való „méltó megemlékezés” lehetőségét teremtette meg a magyar kormány nemzetpolitikájának elmúlt pár éve!

Az online lap kiadója az a Kovács K. Zoltán Alapítvány, amelyet a KDNP pártalapítványa, a Barankovics alapítvány egyik alapítójáról neveztek el. A portál működését az elmúlt években a kisebbik kormánypárt alapítványa mellett több tízmillió forintnyi közpénzzel támogatta a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő is.

A főszerkesztőváltást követően lapunk levélben fordult az EMIH-hez (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) és a MAZSIHISZ-hez (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) is, hogy a más hasonló ügyekben már tiltakozó zsidó szervezeteknek mi a véleménye a kormánypárti lapnál történt kinevezésről. Amennyiben választ kapunk, cikkünket azonnal frissítjük.

Kereszténydemokráciától a keresztény köntösű pártpropagandáig

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) "Szomorkodnék miatta, hogy vannak olyan keresztények, akik a frusztrációik kiélésére használják Krisztus nevét, de ez mégis a magánügyük volna.