Továbbra is csak a koronavírusos fekvőbetegeket fogadják a Vásárosnaményi kórházban, de mostanáig egy ilyen beteget sem kezeltek ott

Továbbra is csak a koronavírusos fekvőbetegeket fogadják a Vásárosnaményi kórházban, de mostanáig egy ilyen beteget sem kezeltek ott

A sértegetések azoknak az "érvei", akiknek nincsen igazuk.

Az utcán is hangot kell adni követelésünknek, ez a hatalom nem erős, csak félelemben tartja az embereket.

Jó lenne, ha már betegeket is fogadna és ellátna a Vásárosnaményi kórház, mert a beregi embereknek nagy szükségük van rá!

Ilyen hozzászólások olvashatók a Vásárosnaményi kórházzal kapcsolatban. Nagy az elégedetlenség a városban, mivel a járvány idején a koronavírusos betegek kezelésére hivatkozva, szó szerint kipakolták a helyi kórházat. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) javaslata alapján a városi kórházban áprilisban megszűnt a fekvőbeteg-ellátás, és most is csak egyfajta rendelőintézetként működik az intézmény, miközben a járóbeteg és a fekvőbeteg ellátást átirányították a Mátészalkai és a Fehérgyarmati kórházakba. A helyiek szerint a Fidesz által támogatott Filep Sándor polgármesternek kellene lépnie az ügyben végre, de a település vezetője segítség helyett inkább vádaskodott és "kripto kommunistának" nevezte azokat, akik bírálták a kórházzal kapcsolatos döntéseit.

A sértésre, a modortalanságra ritkán válasz a türelem, higgadtság, bizalom.

- reagált a polgármester szavaira Dr. Sápi Mónika, a "Nem adjuk a kórházunkat" Facebook-csoport létrehozója. Szerinte legalább szeptemberig nem fogadhatnak betegeket be a fekvőbeteg osztályok és attól tart, a koronavírus lehetséges őszi hulláma miatt még ekkor sem biztos, hogy helyreáll a régi rend. Addig viszont marad a jelenlegi helyzet, és várják a koronavírussal fertőzött betegeket a Vásárosnaményi városi kórházba.

Egyetlen egy ilyen beteget sem kezeltek mind a mai napig!

- mondta az Alfahír megkeresésére Adorján Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője. 

Ezzel mintegy cáfolta a kormányzat járványkezelési módszerét, hozzátéve, hogy amikor Rétvári Bencét, az EMMI parlamenti államtitkárát kérdezték a kialakult helyzetről, akkor az államtitkár érdemi válasz helyett "baloldalizással" vádolta Lukács László Györgyöt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét. Adorján Béla szerint az is komoly probléma, hogy a Mátészalkára, vagy Fehérgyarmatra irányított betegeknek nagyon nehézkes eljutnia a kezelésre, de az említett kórházak sincsenek felkészülve a nagyszámú betegek fogadására. 

A Vásárosnaményi kórház kálváriája már az első Orbán-kormány idején kezdődött. Jobboldali konzervatív emberként nem szoktam dicsérni a baloldalt, de tény, hogy utoljára a Horn-kormány idején történt 2 milliárd forintos fejlesztés a városi kórházban.

- tette hozzá Adorján Béla.  

Az EMMI egyelőre ragaszkodik a karantén idején megfogalmazott járványügyi intézkedésekhez. Ez pedig azt jelenti, hogy Vásárosnaményban és az ország több hasonló helyzetben lévő kórházában hiányozhat hónapokig a megfelelő szolgáltatás.