Az Echo TV-nél folytatja az MTVA lemondott igazgatója

Nem vész el, csak átalakul.

Az erről szóló sajtóközlemény szerint Vaszily folytatja az Echo TV "professzionális átalakulásával tavaly megkezdett szakmai munkát" annak érdekében, hogy a csatorna "továbbra is élen járjon a polgári értékrend képviselete mellett a magyar kultúra és a magyar hagyományok megőrzésében".

Ezek szerint Vaszily mégsem a tervezett fideszes médiaholding élére kerül majd, bár nem kizárt, hogy új pozíciója mellett ennek vezetését is rábízzák majd.

Vaszily egyébként 2001 és a 2005 között a Portfolio online üzleti hírlapot kiadó Netmédia vezetője volt, majd a Netmédia és az Index.hu Zrt. közös tulajdonoshoz kerülését követően az Index kiadójának vezérigazgatója lett.

2009-ben távozott a kiadó éléről, és 2010-ben a konkurens Origo Zrt. vezérigazgatójának nevezte ki a Magyar Telekom. Az Origo eladása előtt távozott, 2015-ben pedig már a közmédia élén tűnt föl.

Minden eddiginél jobban centralizálják a kormánypropagandát

Bejegyezték a Kaposvári Törvényszéken a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, amely a 24.hu információi szerint az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz.A civil szervezet kuratóriumában hárman kaptak helyet. Az elnök Dr. Varga István jogász, akit augusztus 20-án a Magyar Éredmrend Tisztikeresztjével tüntettek ki. Közéleti karrierjét MDF-es politikusként kezdte, hogy aztán Fideszre váltson: 2014-ig volt országgyűlési képviselő.