Korlátozza a vásárlást vécépapírból, tejből és konzervből a Lidl

Korlátozza a vásárlást vécépapírból, tejből és konzervből a Lidl

Papírhiány miatt egy vásárló egyszerre csak három papírterméket vehet a Lidl üzleteiben, és tejből is korlátozást vezettek be. Mindenhol gyűrűzik az áruhiány.

A Telex értesülése szerint egy vásárló négy csomag vécépapírt szeretett volna venni az egyik Lidlben, de

a pénztárnál jelezték neki, hogy egyszerre csak három papírterméket lehet vásárolni.

Hőség: átmeneti vízhiány tapasztalható Pest megye tíz településén

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól. A társaság a honlapján azt írta, hogy minden eszközüket maximális kapacitással működtetik a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

A lap megkérdezte a Lidlt, hogy mi volt ennek az oka?

Válaszukban azt írták, sok esetben nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodnak a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul. 

Az ellátási láncban adódó problémák miatt egyes papírtermékekre (például vécépapír, papír zsebkendő), valamint néhány konzervre (például őszibarack, csemegeuborka) vezettünk be mennyiségi korlátozást annak érdekében, hogy vásárlóinkat folyamatosan ki tudjuk szolgálni

- áll a Lidl válaszában.

A Telex másik olvasója pedig arról számolt be, hogy az eddigi egy karton, vagyis 12 liter helyett legfeljebb 6 liter 2,8 százalékos UHT-tejet lehet venni egyszerre.