Végeztek egy terroristával Dániában

A férfi tüzet nyitott rendőrökre a pályaudvarnál, mire ők golyózáport zúdítottak rá. Egyelőre nem tudni, hogy az illetőnek volt-e köze a szombat délutáni vagy az éjfél után egy-két órával történt támadásokhoz.

A két korábbi lövöldözésben - amelyek egyikét egy kulturális rendezvényen, a másikat egy zsinagógánál követték el - két polgári személy meghalt, és öt rendőr megsebesült. A tettesek elmenekültek, kilétük ismeretlen. A pályaudvari incidens közvetlen előzménye, hogy ott a rendőrség megfigyelés alá vett egy épületet. A tűzpárbajban rendőrnek nem esett bántódása - közölte a rendőrség a Twitteren.

Lelőtték a támadót

Valószínűleg mind a szombat délutáni, mind az éjfél utáni koppenhágai fegyveres támadást az a férfi követte el, akit a rendőrök vasárnap kora reggel agyonlőttek a Norrebro kerületi pályaudvar mellett - közölte sajtótájékoztatón a dán rendőrség.

 "Úgy gondoljuk, hogy a két támadást ugyanaz a tettes követte el; az illetőt a rendőrség lelőtte a norrebrói pályaudvarnál" - mondta Torben Molgaard Jensen rendőr-főfelügyelő. A nyomozás első eredményei alapján a férfin kívül más fegyveres nem vett részt egyik támadásban sem.