Végh Noémi: Csökkentsék nulla százalékra a gyermeknevelési termékek áfáját!

Végh Noémi: Csökkentsék nulla százalékra a gyermeknevelési termékek áfáját!

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, a jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott módosító indítványukban kezdeményezték ezt a lépést, amely révén olcsóbbá válnának az érintett termékek a magyar családok számára.

A gyermeknevelés előtt állóknak azonnali és érdemi segítségre van szükségük

- jelentette ki pénteki online sajtótájékoztatóján Végh Noémi, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki a gyermekneveléshez szükséges árucikkek áfájának nullára csökkentését sürgette.

Emlékeztetett, hogy a jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott módosító indítványukban kezdeményezték ezt a lépést, amely révén olcsóbbá válnának az érintett termékek a magyar családok számára.

"Az infláció az egekben, rekordgyenge a forint, a fizetések évek óta érdemben nem növekedtek, és soha nem volt olyan alacsony a születések száma az év első negyedében, mint most"

- érvelt az ellenzéki politikus, hozzáfűzve, hogy ez a gazdasági helyzet sokak számára megnehezíti vagy akár ellehetetleníti a gyermekvállalást.

Végh Noémi elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a gyes 28 ezer forintos összege gyakorlatilag "a pelenkán kívül semmi másra nem elég", az európai államok közül Magyarországon terheli a legmagasabb áfa a gyermekneveléshez szükséges termékeket.

Egy gazdasági válság kapujában, amikor rengeteg fiatal hagyja el hazánkat egy jobb élet reményében, és a születések száma évek óta drasztikusan csökken, a magyar államnak kötelessége megtenni mindent annak érdekében, hogy pozitív jövőképet teremtsen, és még komolyabban segítse a családalapítás előtt állókat 

- fogalmazott a jobbikos képviselő, végül leszögezve, hogy a Jobbik konzervatív néppártként, ahogy eddig is, a jövőben is szívén viseli a családok sorsát.

0%-os áfát a gyermeknevelési termékeknél is! (2022.06.24.)

Végh Noéminek, a Jobbik országgyűlési képviselőjének online sajtótájékoztatója. (2022.06.24.)